Sakaryaspor'un yönetimi ile ilgili düşüncelerini açıklayan Ersin Taranoğlu, hazırladıkları plan hakkında yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:  

İşte Taranoğlu'nun 'Planlı Dönem' adı altında çalışma programı:

Sakaryasporumuz için kapsamlı olarak hazırladığımız “5 Yıllık Program” hayata geçirilmeli.Hedefimiz 3 yıl ancak artı eksi sapmalarla “5 Yıllık Program” olarak hayata geçirmeliyiz.

2020-2021 Sezonu sonunda 2.Lig Şampiyonluğu, 2021-2022 Sezonunda PTT 1.Lig Şampiyonluğu,2022-2023 Sezonu itibariyle de Süper Lig’in kalıcı bir markası olan Sakaryaspor hedeflenmeli.

Daha önce rakibimiz olan Karagümrük bunu gerçekleştirebildiyse Sakaryasporumuz da bunu gerçekleştirebilir.

2.Lig için gerekli olan bütçe 2 Milyon Dolar,PTT 1.Lig için gerekli olan bütçe 10 Milyon Dolar ve Süper Lig için gerekli olan bütçe 30 Milyon Dolar’dır.

PTT 1.Lig ve Süper Lig’de Federasyon Geliri,Yayın Geliri ve Reklam Gelirlerini hesaba katarsak bu ligler için ihtiyacımız olan gelirin yarısını şehir olarak biz organize etmeliyiz.

Sakaryasporumuz için bu kaynakları uzun vadeli olarak planlıyor ve kafa yoruyoruz.Sakaryaspor,her sene Büyükşehir Belediyesi’nin imkanlarıyla transfer tahtasını açan,transfer yapan bir marka olmamalıdır,bu kısır döngüye girmemelidir.

Dolayısıyla Sakaryaspor’un vizyon sahibi,uzun soluklu gücü olan,kurumsal bir yapıya kavuşmuş ve tüm bunları gerçekleştirebilecek Yönetim Kurulu’na ihtiyacı vardır.

Bütçeyi oluşturanın yönetimi oluşturduğu yapı,Sakaryaspor’a en büyük zararı veren yapıdır.Bizim projelerimiz tüm bu hedefleri gerçekleştirecek vizyona sahiptir.