// Turgay Özbalkan Edirne’den bildiriyor //

Ata sporumuz olan güreşin kalbi yine Edirne Kırkpınar’da atacak. Bu yıl 660’ıncısı düzenlenen Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri, bugün saat 10.00’da Kırkpınar Ağası Seyfettin Selim’in Talatpaşa Caddesi’nde karşılanmasıyla başladı. Belediye Başkanlığı önünden Atatürk Anıtı’na hareket eden kortej daha sonra Kırkpınar çelenginin sunumun ardından saygı duruşu, İstiklal Marşı ve Kırkpınar Marşı devam etti.

Pehlivanlar Mezarlığı’nı ziyaretten sonra saat 11.15’te Saraçlar Caddesi’ne taşınan 1973 yılında Heykeltraş Tankut Öktem tarafından yapılan Pehlivan Heykeli’nin açılış töreni başladı. Saat 12.00’de ise Selimiye Camii’nde mevlidi şerif okunacak. Pazar günü yapılacak Başpehlivanlık final güreşi ile sona erecek tarihi organizasyonun açılışı ise Sarayiçi Er Meydanı’nda saat 18.30’da yapılacak. 

Sakaryalı iş insanı Seyfettin Selim’in ağalığını yaptığı yağlı güreşleri izlemek için Türkiye’nin her yerinden Kırkpınar’a akın edildi. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri’ni izlemek için binlerce vatandaşın Edirne’ye gelmesiyle otellerde yer kalmadı. Çok sayıda güreş sevdalısı geceyi parklara ve meydanlara kurdukları çadırlarda uyuyarak geçirdi.

Otel ve pansiyonlarda yer bulamayan güreş sevdalıları, başta Selimiye Camii çevresi olmak üzere, kent merkezinde bulunan meydan ve parklara kurdukları çadırlarda geceyi geçirdi. Bazı vatandaşların geceyi çadırlarda geçirmek için hazırlıklı geldiği, otellerde yer bulamayan ve buna hazırlıksız yakalanan çok sayıda vatandaşın ise, çevreden temin ettikleri kartonları altlarına sererek uyuduğu kameralara yansıdı.

Kaynarca Belediye Başkanı Murat Kefli ve ekibi de Kırkpınar’da yerini aldı. Kaynarcalı olan ağa Seyfettin Selim’in yanında bulunan Başkan Kefli ve ekibi Sakarya’yı en iyi şekilde temsil ediyor.