Superbike sezonunda ikinci durak Portekiz’in Estoril pistiydi. Red Bull sporcusu Toprak Razgatlıoğlu, sezonun ilk yarışında elde ettiği podyum başarısının ardından ikinci yarışta da harika bir performansla göz doldurdu ve yine podyumda kendine yer buldu.

Toprak Razgatlıoğlu Sezona Podyum Yaparak Başladı!

Cumartesi sabahı gerçekleştirilen Superpole’de gösterdiği performansla ilk yarışa üçüncü sırada başlama hakkını elde eden Toprak, Jonathan Rea ve Scott Redding’le birlikte startın ilk çizgisinde yer aldı.

Startın verilmesiyle ön sıradaki sıralama ters yüz olurken Toprak ikinciliğe yükselmeyi başardı. Scott Redding, liderliği ele geçirirken Jonathan Rea ise üçüncülüğe geriledi. Rea, ilk turlardan itibaren hemen ardındaki Michael Ruben Rinaldi’nin ataklarıyla muhatap olurken, Toprak da hızlı tur zamanlarıyla Redding’e rahat vermiyordu.

Diğer taraftan, Superpole’de yaptığı zaman iptal edildiği için yarışa onuncu sırada başlamak durumunda kalan Kawasaki sürücüsü Alex Lowes müthiş yaptığı atakla, beşinciliğe kadar yükselmeyi başardı. Ancak yarışın ortalarına doğru, yedinci virajda yaptığı kaza ile bu avantajını kaybetti. İlerleyen turlarda Rea, arkasındaki Rinaldi’yle arasındaki farkı açarken Toprak’a da yavaş yavaş yaklaşmaya başladı.

Son anları nefes kesen yarışta Redding, Toprak ve Rea'dan oluşan ön grup, kıyasıya bir mücadeleye girişti. Redding liderlik koltuğunda biraz rahat nefes alırken, Rea’nın tüm baskılarına rağmen Toprak ikinci sıraya tutunmayı başardı.

Scott Redding’in zafere ulaştığı yarışta, temsilcimiz Toprak Razgatlıoğlu elde ettiği bu ikincilikle bu sezon ikinci kez podyumda yer almayı başardı. Jonathan Rea üçüncü sırayı alırken, son anlarda Michael Ruben Rinaldi'yi geride bırakan Garret Gerloff da dördüncülüğü elde etti.