Adı Sakarya spor kamuoyuna geçen yıl Sakaryaspor'un olağanüstü kongresi öncesinde gelen işadamı Uğur Akkuş şimdi de  Denizlispor'a başkan adayı oldu.

Denizli ve İzmir'de yayınlanan gazetelerin haberlerine göre işadamı Uğur Akkuş'un  TFF 1. Lig'de mücadele etmeye hazırlanan ancak yönetimsiz kalan ve transfer yasağı bulunan Denizlispor'da, 26 Temmuz'da yapılacak olan olağanüstü kongresinde aday olması yer aldı.

'Denizlispor şahlanacak' başlığıyla verilen haberde  Uğur Akkuş tıpkı Sakaryaspor'da planladığı gibi ancak gerçekleşmeyen projesiyle Denizlispor'u şirketleştikten sonra yeni yönetimi ile ligde mücadele etmek istiyor.

Denizli Valisi Ali Fuat Atik ve Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan'la görüşen iş insanı Uğur Akkuş'un özel görüşmede kritik konuları ele aldığı öğrenildi.

Akkuş ve ekibinin olağanüstü kongrede şirketleşme kararı alındıktan sonra 15 kişiden oluşan yönetim kurulu belirlenecek. Tıpkı Sakaryaspor projesinde olduğu gibi yarısı Denizlili isimlerden oluşacak yönetim, öncelikle 8 milyon TL'yi bulan transfer yasağını kaldıracak, ardından da zirveye oynayacak bir takım oluşturmak için düğmeye basılacak.

İş insanı Uğur Akkuş eğer Denizlispor'a başkan seçilirse başkanlık sürecinde neler yapacağı Sakarya spor  camiasında şimdiden merak konusu oldu.

Her kongre öncesinde ''Sakaryasporluyuz'' diyen Akkuş ve ekibinin başka bir yeşil siyahlı ekip olan  Denizlispor'da kongre öncesinde aday olması Denizlispor taraftarlarının ikiye bölünmesine de neden oldu..

TRANSFERLERİ DE AÇIKLADI

Denizlispor'da kongre öncesi bir transfer iddiası ortaya atıldı. İddiaya göre yönetime talip olduğu belirtilen iş insanı Uğur Akkuş'un koltuğa oturması halinde bazı oyunculara ivedilikle imza attıracağı, bu oyuncuların da başında geçen sezon TFF 1. Lig'den 2. Lig'e düşen Akhisarspor'dan Dzon Delarge olduğu belirtildi. Akhisarspor'la sözleşmesinin feshederek boşa çıkan futbolcunun kariyerine TFF 1. Lig'de devam etmek isteyecek olması bu transferin gerçekleşme ihtimalini güçlendiriyor. Geçen sezon devre arasında Akhisar'a gelen 31 yaşındaki forvet, 17 maçta 5 gol attı, 3 de asist yaptı.