Bu sezon TFF 2. Lig Play-Off Çeyrek Final maçında elenerek 1. Lig umutlarını önümüzdeki seneye bırakan Sakaryaspor, Pazar günü (yarın) kongreye gidiyor. Sakaryaspor başkanlığı için şuana kadar Erdal Taşkın adaylığını açıklarken, Ebru Şallı'nın eşi Uğur Akkuş, Vali Çetin Oktay Kaldırım ve Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem YÜce'ye yazmış olduğu mektupta şirket olarak Sakaryaspor'un yüzde 49 hissesini satın almak istediklerini söylemiş ve Sakaryaspor'a talip olmuştu.

Akkuş, bugün yazılı bir açıklama yaptı. Akkuş yazılı yaptığı açıklamasında kongre öncesinde yeni yönetime başarılar diledi.

Akkuş'un açıklaması şu şekilde:
Değerli Valim Çetin Oktay Yıldırım,

Kıymetli Büyükşehir Belediye Başkanım Ekrem Yüce,

Türkiye’nin güzide takımı Sakaryaspor’un Genel Kurul ve Kongre üyeleri ve çok kıymetli, eşi benzeri bulunmayan, armanın gerçek sahibi yüce taraftarımız değerli Sakaryalılar;

Sakaryaspor’un kongre kararı alıp aday çıkmadığını gördüğümüz zor bir ortam mevcutken Kiymetli hocam Bülent Uygun hocam tarafından gelen teklif üzerine; Sakaryaspor’un borçlarını devralarak %51 hissesinin sahibi olmak kaydıyla Sakaryaspor Başkanlığı’na adaylığımı koyacağımı denklere ettim ve teklifimi sizlere sundum.

Burda Esas hisseleri istememin sebebi biz 30 milyonluk borcun altına girdiğimizde ödemeleri yaptıktan sonra herhangi bir delege gelip tekrar kongre kararı aldırdığında uğrayacağımız zararı engellemek içindi.
850 delegenin içerisinde 80 imza toplasa tekrar kongre yapılmasını sağlıyorsunuz ve biz ödediğimizle kalıp projelerimizi hayata geçiremeden ayrılmak zorunda kalabilirdik.

Bundan dolayı Yalnızca verilecek Başkanlık ünvanını kabul etmediğimizi ,
Sakaryaspor’un şirketleşerek ve şirket mantığıyla yönetilerek Süper Lig’e taşınması gerekliliğine inandığımız için bu isteğimizi söyledik.

Şehri yönetenlerden randevu taleplerimiz bunları anlatmak adınaydı Başkan adaylarımız çıktığı için bizlerde şirket hisselerini alamadığımızdan dolayı bize düşen başarılar dilemektir.

Asıl isteğimiz Sakaryaspor’un tüm borçlarını ödeyip; %51 hissesini almak ardından beş yıl içerisinde takımı Süper Lig’e taşımak tek hedefimizdi.

Takımın Süper Lig’e beş yıl içerisinde çıkamaması durumunda almış olduğum hisseleri Sakaryaspor Derneği’ne hediye ederek ödediğim paralarıda Sakaryaspor aşıklarının yüzü suyu hürmetine bağışlamayıda taahhüt
ediyordum.

Ben yapım itibari ile hayatım başarı üzerine kuruludur. Para şan şöhret geçicidir önemli olan insanların kalbine bırakacağınız sevgi tohumlarıdır bu büyük taraftarın desteği ve sevgisi benim için paralarla ölçülemeyecek kadar da değerlidir.

Hazırlığımızın bir parçası olan Sakaryaspor Kamp malzeme ile alakalı süreçte seçilsemde seçilmesemde 324 bin TL lik ödemesini yaparak malzeme siparişini de vermiştim tüm bu malzemeler benden Büyük Sakaryaspor sevenlere küçük bir hediyemizdir.

Bu süreç sayesinde bizim talip olmamızla beraber şehrin dinamiklerini harekete geçirerek tekrar birleşmesini sağlanmış olması şehir için büyük kazanç olduğunu düşünüyorum.

Satso başkanımızın dediği gibi bu şehirin en önemli markası Sakaryasporumuza iş adamlarının fazlasıyla destek olacak güce sahiptir, ilk olarak Sakaryasporumuza sahip. Çıkma adına kendilerinin başkanlığındaki Satso dan takımın ihtiyaç listesindeki Son model bir Mercedes otobüsü Satso alarak külübe hediye ederek şehirdeki iş adamlarımıza örnek olarak başlamalıdır.

Çok zor şartlarda Sadece Büyükşehir Belediye başkanımızın ve Taraftarların desteğiyle Sakaryaspor’u finallere kadar taşıyan Başkan Cumhur Genç başkanımada fedakarlıklarından dolayı da ayrıca teşekkürlerimi iletiyorum.

Milletin ki bir aşk hikayesidir Sakaryaspor Aşkı ise destan gibi dağa taşa adını Sakaryaspor yazma sevgisidir.

Hayalim
Sakaryaspor sevenlerle birlikte Everest’in en üst tepesine Türk bayrağının yanına Sakaryaspor bayrağını dikerek destan yazmaktır.

İnşaallah kongrede seçilecek yeni Başkanımız bu hayalleri başarır Sakaryaspor Şampiyon yaparlar. Tüm Başkan adaylarına üstün
başarılar diliyor sizleri Allah cc emanet ediyorum. 14.08.2020

Saygı ve Sevgilerimle,

Uğur Akkuş
A&S Yatırım Holding Yönetim Kurulu Başkanı