Pandemi nedeni ile yapılacak mı, yapılmayacak mı derken, 2021 yılına ertelenen ve 23 Temmuz tarihinde Japonya’nın  başkentinde başlayan Tokyo 2020 yaz Olimpiyatları devam ediyor.  Olimpiyatlar 8 Ağustos tarihinde sona erecek, Karate branşı maçları ise 5.6.7 Ağustos tarihlerinde ve Covid nedeni ile tüm branşlarda olduğu gibi seyircisiz yapılacak. 

Uğur Kobaş, Dünya Karate Federasyonuna bağlı 199 ülke 734 lisanslı hakem içinden seçilerek, Olimpiyatlarda saha içinde görev alacak 15 hakem listesinde yer aldı. Bu ünvan ile Uğur Kobaş, Olimpiyatlarda görev alacak ilk Türk Karate branşı hakemi olarak tarihe geçecek. 

Olimpiyat hakemi Uğur Kobaş yaptığı açıklamada “3 yılı aşan bir zamandır, çok zorlu süreçlerden geçtik. Dünyanın bir çok kıtasında, bir çok ülkesine giderek kendinizi kanıtlamaya çalıştık. Son dönemde Pandemi nedeni ile bir çok kısıtlaya tabi tutularak Olimpiyatlara hazırlandık. Buraya gelmeden önce ve burada her gün Covid testi olduk.  Hakemler çok önemli olduğundan Sorun çıkmaması İçin otel de karantina da maçları bekliyoruz. Düşünün hakemler Covid olursa maçlar yapılamaz.  Hep bir fedakarlık, hep bir stres içinde maçlar başlayacak. 

Uğur Kobaş, "Sonunda tarihe adım atacağımız gün geliyor. Olimpiyatların Karate branşında sekiz siklet var.  Yedi siklette Türk sporcular yarışacak. Sporcularımızın, ülkemize bir çok madalya kazandıracağına ve bizi gururlandıracaklarına inanıyorum. 

Hemen hemen her siklete Türk sporcu olsa bile ve yöneteceğimiz maçlarda sorun çıkmaz ise saha içinde fazla görev bekliyorum. 

Ancak şu da çok önemli, Oyunlarda az görev almışım, çok maça çıkmışım hiç önemli değil, önemli olan burada bulunmak, tarihe adım atmak. 

Olimpiyat yolunda ve yetişmemde katkısı olan hocam Meydan Kobaş’a, hakem hacalarım Sıtkı Akarsu, Rıza Erdoğan, Çetin Demirel’e, turnuvalar nedeni ile çoğu zaman yanlarında olamasamda fedakarlık yaparak bana destek olan eşim Berrin Kobaş, oğullarım Furkan, Okan, Kuzey Kobaş’a, Olimpiyat hakemi seçilmemde çok büyük desteği olan Federasyon Başkanımız Merhum Esat Delihasan’a, Sportif başarıları alarak, seçilmemde katkı sağlayan Karate camiası sporcu, hakem, antrenör ve idarecilerine, her zaman arkamda dim dik duran ASKF Başkanı Yaşar Zımba ve yönetimlerine, hedefe ulaşmam için yayınları ile bana, itici güç olan siz basın mensuplarına, desteklerini esirgemeyen herkese teşekkür ederim.

Bu başarı sadece benim değil, her zaman arkamda olan, bana destek olanların başarısıdır. Tüm Karate Camiasının, Sakarya Spor kamuoyunun başarısıdır. 

Aldığım Olimpiyat hakemliğini Federasyon Başkanımız Merhum Esat Delihasan’a ithaf ediyorum." dedi.