Pazar günü saat 14.30'da başlayacak olan Sakaryaspor-Vanspor FK müsabaka öncesi son notlar.

VANSPOR İLE 7. KARŞILAŞMA
Sakaryaspor, Vanspor ile daha önce 6 kez karşılaştı. Yeşil-siyahlılar bu 6 karşılaşmada rakibini 4 kez yenerken, 1 maçta mağlup oldu, 1 maç ise beraberlikle sonuçlandı. Ligin ilk yarısındaki karşılaşmadan 4-2 galip ayrılan yeşil-siyahlar en farklı galibiyetini ise 2014-2015 sezonunda 6-2'lik skor ile elde etti.

KARŞILAŞMA SEYİRCİSİZ OYNANACAK
Türkiye'de Koronavirüs vakası gözükmesinin ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın başkanlığında gerçekleşen, Koronavirüse (Kovid-19) karşı alınacak tedbirlerin görüşüldüğü toplantı sonrasında, alınan kararlar gereğince Nisan ayı sonuna kadar futbol müsabakaları seyircisiz olarak oynanma kararı alındı.

EKSİKLİKLER CAN SIKIYOR
Sakaryaspor, Van deplasmanına defans ve forvet eksiği ile gidiyor. Cezalı Ümit Yasin Arslan'dan yoksun olan yeşil-siyahlılara sakatlanan Berkaycan Değirmencioğlu ve Berk İsmail Ünsal'da eklendi. Teknik direktör Şaban Yıldırım'ın, bu karşılaşmada defansın göbeğinde genç isimlere yer vermesi bekleniyor.

9 MAÇTIR KAYBETMİYORUZ
Sakaryaspor karşılaşma öncesinde 9 haftadır mağlubiyet yüzü görmedi. Son ikinci yarının ilk maçında Velimeşespor'a yenilen yeşil-siyahlılar son 3 maçından da galibiyetle ayrıldı. Vanspor ise 3 maçtır yenilmiyor. Oynadıkları son 3 maçta 1 galibiyet, 2 beraberlik elde ettiler.

HAKEM UŞAK BÖLGESİNDEN
Merkez Hakem Kurulu bu maçta Uşak Bölgesi hakemlerinden Veli Karakaya'yı atadı. Veli Karakaya 4 Sakaryaspor maçını yönetti. Bu karşılaşmalardan Sakaryaspor 2 galibiyet 1 beraberlik ve 1'de mağlubiyet aldı. Karakaya, son olarak geçen sezon Sakaryaspor'un deplasmanda oynadığı Bayrampaşa karşılaşmasında düdük çaldı. Sakaryaspor o karşılaşmadan Ümit Yasin Arslan'ın golüyle 3 puanla ayrılmıştı. Veli Karakaya'nın yardımcılıklarını ise Serkan Gülçer ve Murat Tuğberk Curbay üstlenecek. Yunus Emre Çakar ise dördüncü hakem olarak görev alacak.

(SPOR264)