Gençlik Merkezleri Şube Müdürü Yavuz Çangır himayesinde tüm Gençlik Merkezleri gönüllü üyelerinin, Serdivan Kırantepe mevkiinde gerçekleştirdikleri uçurtma şenliğinde, Suriye, Yemen, Sudan, Afganistan, Kazakistan, Somali, Tunus, Fas, Cezayir, Zimbabve ve Cibuti’den Sakarya’ya gelen Üniversite öğrencileri keyifli anlar yaşadı. Şenlikte birbirinden renkli uçurtmalarını gökyüzüne salınırken, öğrencilerin ise gözlerinden okunuyordu.

Uçurtma şenliğinde, öğrencilerin havalandırdıkları uçurtmalarla gökyüzünde izlemeye doyumsuz bir manzara oluşurken, öğrenciler de keyifli anlar yaşadılar. 

Kazakistan’lı öğrenciler ilk olarak Sakarya Gençlik ve Spor İl Müdürü Arif Özsoy’un konuğu oldu. İl Hizmet Binasında, Sakarya Üniversitesinde öğretim görmek için Kazakistan'dan ilimize gelen öğrencileri ağırlayan Gençlik ve Spor İl Müdürü Arif Özsoy, ”Çeşitli ülkelerden İlimize öğretim gelen yüzlerce öğrenci, 2 güzide Üniversitemizde öğrenim görüyor. Bizler de daha önce olduğu gibi, Türkiye’nin dört bir yanındaki öğrencilerin yanı sıra, yabancı ülkelerden gelen öğrencileri de yine Gençlik ve Spor Bakanlığımıza bağlı Yurtlarımızda ağırlıyoruz.  Pandemi nedeniyle yurtlarımızı ve diğer tüm tesislerimizi dezenfekte ediyoruz. Öğrencilerimizin ve vatandaşlarımızın sağlığı her şeyden önce geliyor. “ dedi.

İl Müdürü Arif Özsoy, ”Üniversite nedeniyle İlimize ilk kez gelen Kazakistan’lı öğrencilerimizi ve diğer tüm öğrencilerimizi şehrimizi en iyi şekilde ağırlamak için gayret ediyoruz. Yurt Dışından gelen öğrenciler için Gençlik Merkezlerimizce, Serdivan’da Uçurtma Şenliği düzenledik. Öğrencilerimizin gözlerindeki mutluluğu gördükçe bizlerde mutlu oluyoruz. Bu tür etkinliklerimiz her zaman devam edecektir. Öğrencilerimiz, Türk Bayrağı ve Azerbaycan bayrağını açarak,  Ermenistan’la son günlerde savaş halinde olan Azerbaycan’ın yanında olduğunun mesajını verdiler. Ben de Kardeşimiz Azerbaycan’a, Ermenistan tarafından düzenlenen hain saldırıda hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyorum“ şeklinde konuştu.