Türkiye Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu üyeliği yapan ünlü iş insanı Yaşar Aşçıoğlu’nun Sakaryaspor Başkan Adayı olması için İstanbul ve Sakaryalı iş insanları teklif götürdü. Çok güçlü bir yönetim ile Sakaryaspor Başkanlığı’na aday olması istenen Aşçıoğlu’nun teklife sıcak baktığı öğrenildi.

Trabzonspor eski Başkan Yardımcısı olan Aşçıoğlu, kendisine teklif getirenlere, “Sakaryaspor benim ilk sevdamdır. Çocukluk yıllarında Sakaryaspor sevdasıyla büyüdük. Yeşil siyahlı takımımızın hak ettiği yere gelmesi için üzerimiz düşen görevi yapmaya hazırız” dediği öğrenildi. Öte yandan Aşçıoğlu’nun kulüp başkanı olmasını isteyen iş insanları Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce ile bugün veya yarın görüşeceği öğrenildi.

Yaşar Aşçıoğlu kimdir! 
1959 Trabzon, Sakarya Akyazı doğumlu.

21 yaşına kadar Akyazı'da tuğlacılık yapan Yaşar Aşçıoğlu, bugün milyon TL'lik projelere imza atan Aşçıoğlu Group'un Yönetim Kurulu Başkanı.

İstanbul’da da 1967’de Aşçıoğlu İnşaat’ı kuran babası Selahattin Aşçıoğlu’nun yanında çalışan Yaşar Aşçıoğlu, tuğla indirdi, çivi düzeltip babasına sattı, inşaat çavuşluğu yaptı. 20 yaşında daire sattı, 21 yaşında ise Aşçıoğlu İnşaat’ın patronu oldu.

Yaşar Aşçıoğlu’nun oğulları, eski başbakanlardan Mesut Yılmaz’ın oğlu Yavuz Yılmaz ile otoyol çalışmaları yapıyor. Ayrıca ENKA’nın taşeronu olarak Arnavutluk’ta otoyol inşaatı yapıyor. Bunların dışında Malta, Libya ve Romanya’da da benzer işleri hayata geçiriyor.

İstanbul İnşaatçılar Derneği Genel Başkanlığı ve İstanbul Emniyet Dernekleri Başkanı ayrıca TİYAD (Trabzon İşadamları Derneği) 2. Başkan Vekilliği, TFF Yönetim Kurulu Üyeliği, Trabzonspor Başkan Yardımcılığı yaptı.

Konut sektöründe elit kısma hitap eden projeleri hayata geçiren Yaşar Aşçıoğlu’na bağlı olan Aşçıoğlu Grup bünyesinde 4 şirket bulunuyor:

Aşçıoğlu İnşaat,
Aşçıoğlu Akaryakıt,
Selenium İnşaat,
CİYA A.Ş.

Aşçıoğlu Grubu projeleri:
1. BJK Süleyman Seba Kompleksi
2. Selenium Twins
3. Selenium Panorama
4. Selenium City
5. Selenium Country
6. Selenium Residence
7. Piramit Palas
8. Aşçıoğlu Konak
9. Aşçıoğlu Villaları
10. Selenium Plaza
11. Aşçıoğlu Plaza
12. Esentepe İş Merkezi
13. Acıbadem Fulya Hastanesi
14. Fulya Gösteri Merkezi
15. Fulya Kongre ve Gösteri Merkezi
16. Fulya Konut binaları
17. Vepa Fabrikası ve Merkez Binası
18. Doğu Sitesi ve İş Merkezi
19. Sem Otel
20. Selenium Ataköy
21. Aşçıoğlu Alışveriş Merkezi/Bodrum