Uzun bir süre sonra Rüstemler Tesisleri'nde top başı yapan Sakaryaspor, çalışmalarına teknik direktör Şaban Yıldırım gözetiminde başladı. Medyabar ve Spor264 editörü Erhan Kaytanbay'ın sorularını yanıtladı.

Takımın fiziksel durumunun sorulması üzerine teknik direktör Şaban Yıldırım, "Futbolcularımızın verilen programa uyduğunu söylemek mümkün. Ancak evde çalışma durumunda kaldıkları için fiziksel olarak çok iyi durumda değiller. Cumartesi günü takım test olacak. Performans testlerinden sonra durumu daha iyi değerlendirebiliriz. Çıkan sonuçlar sonrasında ise antrenmanları kademeli olarak arttıracağız." ifadelerini kullandı.

BERK’E MR ÇEKİLECEK

Takımdaki eksiklikler hakkında da konuşan Şaban Yıldırım, "Denis Taşkesen ve Barış Örücü Almanya'da olduğundan bize katılamadı. Karantinada olan Rıdvan Bİngöl'de şuan bizimle değil. Berk İsmail'in ağrıları var. MR'ı çekilecek. Çıkan sonuçlar bize net verileri verir. Fatih Nuri Aydın ise bizimle birlikte ancak bireysel çalışmalar yapıyor." dedi.

 TEST SONUÇLARI ÇIKINCA BİRAZ DAHA RAHAT OLACAĞIZ

Coronavirüsü nedeniyle tedbirli olduklarını ifade eden Şaban Yıldırım, "Takım olarak sosyal mesafeyi koruyoruz. Tesislerde maske ve dezenfektanlar kullanılıyor. Test sonuçları çıkınca biraz daha rahat olabiliriz diye düşünüyorum. Şimdilik herkesin temkinli olduğunu söylemek mümkün" dedi.

BAYRAMA KADAR HERKES TESİSLERDE!

Pandemi sürecinde Sakaryasporlu futbolcular için belli kurallarda uygulanacak. Teknik direktör Şaban Yıldırım, "Bayrama kadar futbolcuları Sakarya'dan evlerine göndermeyi düşünmüyoruz. Adapazarı'nda evi olan bir kaç kişi ise belli kurallar çerçevesinde gidip gelebilecek. Herkesin tesislerde kalmasını isterdik ama biliyorsunuz ki tesis hepimizin kalması için müsait değil.

Evde kalan arkadaşların belli kuralları olacak. Ailesi dışında kimseyle temas edilmeyecek. Toplu taşıma kullanmayacak gibi. Genç futbolcularımız içinde aynısı geçerli. Abileriyle gidip gelecekler ve toplu taşıma kullanmayacaklar." dedi.

TAKIM TEKNİK VE TAKTİK OLARAK HAFIZASINI KORUYACAKTIR

Liglerin başlama tarihini Haziran ayının 1 ile 3'ncü haftası arasında oynanmasını öngören Şabah Yıldırım, "Takımımızın belli kazanımları var. Liglere ara verilmeden önce takım yerleşmişti. O zamanda söylüyorduk. Takım olarak istediğimiz bir noktada değildik ama gelişiyorduk. Yine yapacağımız çalışmalarla gelişmeye başlayacağız. Takım teknik ve taktik olarak hafızasını koruyacaktır. Ancak belli fiziksel kayıplar ise olacaktır. Bundan sonraki çalışmalarda fizik kalitesini yükseltmek için olacaktır. Takım oyunu olarak gelişmeye devam etmek istiyoruz."

Spor264.com