“Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli Beceri Eğitimi Uygulamaları Sakarya Ölçeği Çalıştayı” İl Millî Eğitim Müdürü Coşkun Bakırtaş ve altmış formatör öğretmenin katılımıyla Erol Olçok Anadolu Lisesi’nde gerçekleştirildi. Dört oturumdan oluşan çalıştayda, farklı branşlardan ve kademelerden bir araya gelen formatör öğretmenler tarafından Maarif Modeli’ne il bazında sunulabilecek katkılar konuşuldu.

Maarife Öğretmenlerden Tam Destek

2024 yılı itibariyle ilkokul 1, ortaokul 5, ortaöğretim hazırlık ve lise 9. sınıflarda uygulanmaya başlanan; değerler eğitimi temelli, topluma faydalı, yetkin ve erdemli bireyler yetiştirmeyi hedefleyen Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli’nin eğitimin tüm bileşenlerine nüfuz etmesini sağlayacak öneriler sunan formatör öğretmenler, hummalı bir çalışma gerçekleştirdi. Yıl boyunca öğretmen, öğrenci ve velilere yönelik uygulanacak eylem planı taslağını istişare ederek hazırlayan öğretmenler; sistemin hayata geçirilmesinde hangi metotları izlediklerini paylaşarak eylem planında yol haritalarını somut veriler ışığında çizdiler. Maarif Modeli’nde 21. yüzyılın en temel kazanımlarından biri olan ve sistem okuryazarlığı başlığı altında toplanan bilgi, dijital, finansal, görsel, kültür, vatandaşlık, veri, sürdürülebilirlik ve sanat okuryazarlığının geliştirilmesi adına fikir alışverişi yapan öğretmenler; çalıştayda ortaya çıkan ortak kararları kayıt altına alarak örnek bir etkinliğe imza attılar.

Sektör temsilcilerinden kariyer ipuçları Sektör temsilcilerinden kariyer ipuçları

Millî Eğitim, Gönül Coğrafyasından Beslenerek Güçlenir

İl Millî Eğitim Müdürü Coşkun Bakırtaş, “Maarif ile Köklerden Geleceğe” tasarlanırken bütüncül verilere ek olarak öz değerlerimizden ve kültürümüzden beslenildiğinin altını çizerek insanlığa önderlik edecek şahsiyetleri yetiştirme ilkesiyle yola çıkan güçlü eğitim anlayışının vatan toprağında, gönül coğrafyamızda can bulacağını ifade etti. Modeli uygulama noktasında eğitimin yürütücüsü öğretmenlere büyük görevler düştüğünü belirten Bakırtaş, sistemde bırakılan esneklik payının sağladığı kolaylık sayesinde zengin bir sosyokültürel yapıya sahip olan coğrafyamızda, bölgesel ihtiyaçlara göre uyarlamalar yapılarak eğitime katkılar sunulabileceğini ifade etti. Bakırtaş, çalıştaya katılan formatör öğretmenlere teşekkürlerini ileterek konuşmasını tamamladı.