Yıldız açıklamalarında şunları kaydetti:

Madendeki göçükten dram çıktı Madendeki göçükten dram çıktı

"Belediye seçimlerinin gündemde olduğu bu günlerde hayvancılığın gelişmesi için siyasilerden, hayvancılıkla ilgili yeni çıkarılan meskun mahalde hayvancılığı yasaklayan yasanın en kısa sürede gözden geçirilip hayvancılığın gelişmesi lehine düzeltilmelidir. Hayvancılık için çok önemli olan meralarımız koruma altına alınmalıdır. Meralar amacı dışında kullanılmamalıdır.

TÜİK verilerine göre büyükbaş ve küçükbaş hayvan sayısı maalesef her yıl olduğu gibi geçtiğimiz 2023 yılı verilerine göre düşüş devam ediyor. Büyükbaş hayvan sayısı 2023 yılı Haziran ayında 16 milyon 688 bin baş oldu. Büyükbaş hayvan kategorisinde, sığır sayısı Haziran ayı sonu itibarıyla bir önceki yılın Aralık ayına göre %2,0 azalarak 16 milyon 521 bin baş, manda sayısı ise %2,9 azalarak 167 bin baş olarak gerçekleşti.

Küçükbaş hayvan sayısı 2023 yılı Haziran ayında 53 milyon 274 bin baş oldu. Küçükbaş hayvan kategorisinde, koyun sayısı Haziran ayı sonu itibarıyla bir önceki yılın Aralık ayına göre %4,7 azalarak 42 milyon 565 bin baş, keçi sayısı ise %7,5 azalarak 10 milyon 709 bin baş olarak gerçekleşti.

Negatif yöndeki artışı pozitif yöne çevirmek hepimizin görevi olmalıdır, Bazılarımız için bu düşüş fazla gözükmeyebilir. Turizm sektörü çok güzel performans göstermektedir. Turizm sektörünün de diğer sektörler gibi hayvansal gıdaya ihtiyacı kaçınılmazdır. Dolayısıyla gıdaya olan talep doğal olarak artış göstermektedir. Bu hayvansal gıdaya olan talebi karşılamanın tek yolu üretimi artırmaktır.

En son çıkan yasayla hayvancılık işletmelerinin üretim alanlarının maalesef çok sınırlandırıldı. Köylerin çoğunun statüsü mahalleye dönüştürüldü. Kimse evinden uzakta hayvancılık yapmak istemez. Yurt dışında Alp Dağlarının eteklerinde turistik köylerinde hayvanlar caddelerde dolaşır. Kimse 'bunların burada ne işi var' demez. Biz de ise komşuların 'ahır ve hayvanlar kokuyor' ya da 'hayvanlardan kaynaklanan sinekler bizi rahatsız ediyor' bu ve benzeri şikayetlerle hayvancılıkla artık kimse uğraşmak istemiyor. Köylerde gençler artık gelecek görmüyorlar. Köylerde kalanların ortalama yaş sınırı 60 üstü. Bu yaş grubunda hayvancılıkta, tarımda ve üretimde de rekor kırmalarını istiyoruz. Hayvancılığın gelişmesi için üretime dönük yasal destekler bir an önce çıkarılması gerekmektedir. Gençlerin geleceklerini köylerden görmeleri için gerek kamu gerekse özel sektör elinden gelen her türlü desteği yapmalıdır. Sağlıklı bir nesil beslenmesi için hayvansal gıdalar şarttır."