//Nurettin Eryılmaz//

Adapazarı Karadere Mahallesi'nde Ayşenur ve Yasin Akgüneş çiftinin düğün gününde 5 yıldır geleneksel olarak yapılan şenlik, ilginç görüntülere sahne oldu. 

İlk olarak damat Yasin Akgüneş, kazanın üstüne çıktı. Burada damadın arkadaşları, damat Yasin'in ayağına yumurta kırdı, ayağının altına saman koyup una buladı.

Daha sonra bir traktörü süsleyen damat Yasin Akgüneş, römorka yerleştirdiği koltuğa gelini oturttu. Ardından römorkun başına geçen Yasin Akgüneş, gelini römorkla metrelerce taşıdı. Damat, bu halde sokak ortasında davul zurna eşliğinde göber atarken, damat Yasin'in bu hali görenleri güldürdü. 

Gelin alması etkinliğinin çok güzel bir şekilde sona erdiğini söyleyen Karadere Mahallesi Muhtarı Ferruh Akıncık, "Yine güzel bir düğün gerçekleştirdik. Yasin kardeşim ve gelinimzi Ayşenur hanıma güzel bir gelin alması yaptık. 5 yıldan beri geleneksel olan bu şenlik şeklinde geçen ve gençlerimizin yumurta ve yağ gibi malzemelerle çile çektiren gelin alması etkinliğimiz çok güzel şekilde bitti. Bir dahaki düğünlerde yine aynı şekilde şenliklerimize tüm vatandaşlarımızı bekleriz." dedi.