Şehrimizde ilkokuldan üniversiteye kadar tüm gençlerle ilgilenme gayretiyle gençlere yönelik programlar düzenleyen Anadolu Gençlik Derneği bu sefer de liseli gençlerle beraber yakın zamanda tekrardan cami olarak ibadete açılan Ayasofya Cami’nde sabah namazı kılmak için yola çıktı. Gece vakitlerinde derneğin şube binasında toplanan gençleri Şube Başkanı Ali Ahmet Çelik ve il yönetimi karşıladı. Yola çıkmadan önce gençlerle muhabbet eden Çelik gençlere Ayasofya ile ilgili önemli bir konuşma yaptı.

BUGÜNE KADAR AYASOFYA’NIN ÖNÜNDE NAMAZLAR KILDIK

Konuşmasında İstanbul’un Fethi’nin sembolü olarak da kabul edilen Ayasofya’nın yıllardır müze statüsünde esaret altında tutulduğunu vurgulayan Şube Başkanı Ali Ahmet Çelik ‘’Bizden önceki nesiller yıllarca Erbakan Hocamızın öncülüğünde Ayasofya’nın tekrardan cami olarak açılması için büyük mücadeleler verdi. Hocamız Ayasofya’nın önünde defalarca büyük mitingler tertip ettirip her konuşmasında mutlaka Ayasofya’ya vurgu yapan önemli bir liderdi. Biz de Anadolu Gençlik Derneği olarak hocamızın Ayasofya davasının mirasını koruyarak her zaman gençlik olarak Ayasofya bilincimizi diri tuttuk. Ayasofya’nın bir gün mutlaka açılacağına inanarak fethin her yıldönümünde Ayasofya Cami önünde buluştuk ve meydanlarda yüzbinlerce arkadaşımızla beraber saf tutarak omuz omuza namazlar kıldık. Hiçbir zaman bu inancımızdan vazgeçmedik ve yeni gelen nesillerimize de bu inancımızı aktarmayı görev bildik.

AYASOFYA’NIN İÇİNDE NAMAZ KILMAK İÇİN YOLA ÇIKIYORSUNUZ

Bugün çok şükür ki Ayasofya tekrardan cami olarak ibadete açılmış durumda ve sizler yıllardır önünde namaz kıldığımız Ayasofya’nın içinde sabah namazını eda etmek için yola çıkıyorsunuz. Şunu bilmeniz gerekiyor ki; Ayasofya Türkiye’de nesillerin emeğinin ve mücadelesinin geçtiği bir davadır. Bu sebepten ilk gününden beri bugün açılışına sebep olan her kim varsa her bir ferdimizden Allah razı olsun demek boynumuzun borcudur. Fakat yine bilmeniz gereken bir şey vardır ki; Ayasofya bizim için o kadar önemli olmakla beraber asıl meselemiz ve görevimiz bitmiş değildir.

AYASOFYA’NIN SELAMINI MESCİDİ AKSA’YA ULAŞTIRACAĞIZ!

Ayasofya bizim için fethin sembolüdür fakat bugün biz yeni nesillerin üzerine düşen en büyük görev ve sorumluluk sembollerimizin ifade ettiği asıl mana ve anlamı kavramaktır. İslam’ın tekrardan yeryüzünde hâkim olması için, dünyanın tüm yerlerinde zulüm altında yaşayan mazlum kardeşlerimizin kurtuluşa ermesi için canla başla mücadele etmeye, çalışmaya her zamankinden daha fazla mecburiyetimiz vardır. Bugün elhamdülillah Ayasofya’yı esaretinden, zincirlerinden kurtardık. Şimdi asıl vazifemiz esaret altında tutulan Mescid-i Aksa da özgürlüğüne kavuşana kadar gayret göstermektir. Dolayısıyla sizden Ayasofya’ya vardığınızda ondan alacağınız selamı ve kurtuluşu Mescid-i Aksa’ya ulaştırma gayretinin sözünü istiyorum.’’ diye konuştu.

NECMETTİN ERBAKAN, METİN YÜKSEL, SEDAT YENİGÜN

Sabah namazını Ayasofya’da kılan gençler daha sonrasında Milli Görüş’ün kurucu lideri rahmetli Necmettin Erbakan’ın kabrini ve ardından Milli Görüş camiasının şehitlerinden Metin Yüksel ve Sedat Yenigün’ün kabrini ziyaret ederek Sakarya’ya dönüş yaptılar.