Sakarya Üniversitesi içerisinde bir çok firmaya ev sahipliği yapan Teknokent aynı zamanda bünyesinde barındırdığı firmaların şu anda gelişmekte olduğunu ve çalışan sayılarının gözle görülür şekilde arttığını söylemiştir. Öncesinde firmaların 10-15 çalışan kapasitesi ile çalıştığını ancak bu durumun zamanla 30-40 çalışan sayısına yükseldiği belirtilmiştir. Şu anda yapılan faaliyetler doğrultusunda bir çok büyük firmanın da Sakarya Teknokent içerisinde ofis açma isteğinde olduğu belirtilmiştir. Bu nedenle AIESEC Sakarya olarak bu firmaların dış ticaret ve uluslararası alanda kendilerini göstermeleri ve yine uluslararası bir çok alanda aktif rol alabilmeleri için yurt dışından çalışan ve stajyer sağlayarak bu firmalara olanak sağlanması planlanıyor.

Sayın Prof. Dr. Şakir Görmüş ile yapılan görüşme içerisinde AIESEC Sakarya Şubesi tanıtılmış ve bu zamana dek yapılan projeler sunulmuştur. Bu sunumun ardından Teknokent Genel Müdürü olan Sayın Prof. Dr. Şakir Görmüş, Teknokent'in işbirlikçileriyle olan iletişim ağını AIESEC Sakarya Şubesi'ne açmayı uygun görmüştür. Bundan sonraki adımlarımızda yapılacak etkinliklere Teknokent işbirlikçilerinin daveti ve AIESEC Sakarya Şubesi'nin tanınırlığının şirketler bazlı artması sağlanacaktır.

AIESEC Sakarya Şubesi olarak Sakarya'da yapılan gönüllülük projelerinde de Teknokent ile birlikte güzel ve faydalı projelere imza atılarak hem Türkiye hem de Sakarya'yı yurt dışından gelen gençlere tanıtarak Türk kültürü hakkında bilgiler verilmesi ve tanıtılması planlanmaktadır.
Daha büyük ve daha verimli projelerde Teknokent ve AIESEC Sakarya Şubesi birlikteliğinin sağlanması temenni edilmektedir.