11-17 Mart Tuza Dikkat Haftası kapsamında Akyazı Sağlık Müdürlüğü'nce tuz tüketimini azaltmak ve aşırı tuz kullanımının zararlarına yönelik bilinçlendirme ve farkındalık oluşturmak üzere etkinlik düzenlendi.

Etkinlik sırasında vatandaşlara; sağlıklı beslenme, gizli tuza dikkat, fiziksel aktivite, herkes için böbrek sağlığı, aşırı tuz tüketiminin azaltılması gibi konularda bilgilendirme yapılarak, etkinliğin anlam ve önemini belirten çeşitli broşürler dağıtıldı.

Akyazı İlçe Sağlık Müdürlüğü tarafından yapılan bilgilendirmede; "Birçok ülkede, yediğimiz tuzun yüzde 80'e varan kısmı; işlenmiş, paketlenmiş gıdalar, ekmek, kahvaltı gevrekleri, hazır yemekler gibi restoran yemekleri, kafeterya yemekleri ve ev dışında kalan diğer yerlerde bulunan tuzlardan gelmektedir. Ayrıca, diyetimizde'ki çok fazla tuzun, kan basıncını arttırarak (hipertansiyona neden olarak) inme ve kalp hastalığı riskini yükselttiğini biliyoruz. İnme ve kalp hastalıkları da dünya çapında en önemli ölüm ve sakatlık nedenlerindendir." ‘’Yemeğin tadına bakmadan TUZ atma ‘’denildi.

Dünya Sağlık Örgütü'nün günlük kişi başı tuz tüketimini 5 gramın altında önerdiği belirtilerek; "Bu miktar bir tatlı kaşığı veya tepeleme bir çay kaşığına denk gelmektedir. Günlük olarak tüketilmesi önerilen bu miktar; gün içinde tüm besinlerimizle aldığımız tuzu da kapsamaktadır. Bu nedenle daha az tuz kullanmasını teşvik etmek ve farkındalık oluşturmak amacıyla 'Dünya Tuza Dikkat Haftası' etkinlikleri yapılmaktadır." Bizde Akyazı İlçesi Sağlık Müdürlüğü olarak iki hedef belirledik. Yemeğin tuzuna bakmadan tuzluğa elin gitmesin.Aburcubur yeme. Hazır paketli ve işlenmiş gıdalardan uzak dur"