Sosyal medya hesabından yaptığı aşı karşıtlığı paylaşımı ile dikkatleri üstüne çeken ve aşı olan kişilere 'kobay' diyen Sakarya Ampute Engelliler Spor Kulübü kaleci antrenörü Hüsnü Mutlu, bir süre önce koronavirüse yakalanmıştı. 

Durumunun ağırlaşması üzerine Sakarya Eğitim ve Araştırma Hastanesi yoğun bakım servisinde tedavi altına alınan ve entübe edilen Mutlu, bugün hayatını kaybetti. Koronavirüs nedeniyle hayatını kaybeden Hüsnü Mutlu'nun cenazesinin yarın defnedileceği öğrenildi. 

Aşı olanların kobay olarak kullanıldıklarını öne süren Hüsnü Mutlu, 12 Ağustos tarihinde sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımında şu ifadeleri kullanmıştı:

"Haddinizi bilin. Malın birisi, aşı olmayanlar vatana ihanet ediyorlar ifadesini kullanmış. Mal oğlu mal, sen kobay oldun diye ben de mi kobay olayım. Sürekli değişime uğradığı söylenen virüse karşı aşının ne faydası olacak. Aşı firmaları milyar dolarlar kazandığını söylüyor, üstelik hiçbir garanti de vermiyor. Devletler de garanti vermiyor, kişi kendi isteğim ile vuruldum, herhangi bir olumsuzluk olursa da kimseyi sorumlu tutmayacağım diye imza atıyor. Bunları bile sorgulamaktan aciz beyinler, kendileri gibi başkalarının da kobay olmasını istiyorlar. Not. Lafım bu ve benzer düşünce içinde olanlaradır. Kişi aşı vurulmuş, vurulmamış beni ilgilendirmiyor. Aşı vurulmadım diye de kimsenin aşı vurulmayanlar için laf söylemeye, yaşantımızın kısıtlanmasını istemeye hakkı yoktur.”