//Esra Şenli//

Son zamanlarda hava sıcaklıkların bir düşüp bir yükselmesi ve koronavirüs pandemisinin halen etkisini gösteriyor oluşu insanların bağışıklık sisteminin zayıflamasına neden oluyor. Bu tür havalarda insanların beslenmesine ve giyimine dikkat etmesi oldukça önemli.

Bağışıklık sistemini güçlendirmek için sağlıklı beslenmenin en önemli şey olduğunu söyleyen Ahmet Yaman, Balcı Ahmet olarak da tanınan aktar; bağışıklık sistemini güçlendirmenin yollarına önerilerde bulundu.

Ahmet Yaman, "Polenli bal şerbetine propolis karıştırıp tüketmek çok iyi geliyor. Havalara aldanıp ince giyinmemek gerek. Sıvı olarak zencefil ve zerdeçalı balla karıştırıp içebilirler. Bunların yanında " Hatmi çiçeği, ada çayı, ebe güneci bunların içine tarçın zencefil ve karanfil ilave edilebilir. Bizde bunların karışımı var o şekilde de satıyoruz. Kış çayı olarak geçiyor. Bunlar da oldukça iyi gelen şeyler." dedi. 

Son olarak Ramazan ayının yaklaşmasına da değinen Balcı Ahmet, "Ramazan ayında kendilerine çok iyi bir ramazan programı hazırlamaları gerekir. Eğer dikkatli beslenirlerse çok büyük hastalıklardan kurtulabilirler. Moral bozmasınlar. Ramazanda bütün gün oruç tutuyorlar, akşamda gelip asitli içecekler tüketiyorlar. Asitli içecekleri bırakıp süt ürünlerine yönelmeleri gerekiyor. Daha çok süt yoğurt gibi şeyler tüketmek bağışıklıklarını da güçlendirecektir." dedi.