Elazığ’da yaşanan deprem ardından hızla sarılan yaralara Sakarya Bakkallar ve Bayiler Esnaf Odası da katkı sağladı. Şehirdeki bakkal, ayakkabıcı ve mobilyacı esnaflarının da katkılarıyla toplanan kuru gıda, ayakkabı, ısıtıcı ve battaniyeler minibüse yüklenerek, Oda Başkanı Ahmet Akdardağan ve yönetim kurulu üyesi Yakup Berber nezaretinde bölgeye gönderildi.

Sakarya’dan gönderilen yardımları Elazığ Bakkallar Odası Başkanı Cebrail Top teslim aldı. Ayrıca bölgede bulunan Trabzon Bakkallar Odası Başkan Yardımcısı Tayfun Ataman ve yönetim kurulu üyesi İsmail Baş yardım dağıtımına destek verdi. Elazığ’da bir araya gelen bakkal odalarının başkan ve yöneticileri ayrıca çadır ve konteynır kentleri gezerek depremzedelerin acısını paylaştı.

Depremi yaşayan Sakarya esnafının Elazığ’daki acıyı paylaştığını söyleyen Başkan Akdardağan, “Odamız tarafından ‘Acımız Acımızdır’ adıyla başlattığımız kampanya kısa sürede amacına ulaşmıştır. Depremin acısını en şiddetli şekilde yaşan Sakaryalılar olarak, kardeşlerimizin yanında olduğumuzu göstermek istedik ve yardımları kardeşlerimize ulaştırmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Katkıda bulunan şehrimiz bakkal, ayakkabıcı ve mobilyacı esnaflarına teşekkür ediyoruz. Mübarek üç aylara girdiğimiz bu günlerde Allah yapılan tüm hayırları kabul etsin.” Dedi.

Başkan Akdardağan ayrıca yüreğimizi yakan İdlip bölgesinde meydana alçak saldırıyı kınadıklarını belirterek, “Şehitlerimize Allah’tan rahmet, kaderli ailelerine ve milletimize başsağlığı diliyoruz. Allah, yaralı askerlerimize de şifa versin. Ülkemizin birliğine kasteden bu saldırılara milletçe bir olarak cevap vermeye, şanlı ordumuzun ve kahraman Mehmetçiklerimizin yanında olmaya devam edeceğiz.” Dedi.