Samsun, Eskişehir, Yalova, İstanbul, Sakarya, İzmir, Bursa gibi ülkenin birçok farklı kentinden olta balıkçılığı tutkunları Karasu Belediyesi’nin düzenlediği Lüfer yakalama yarışmasında bir araya geldiler. Cumartesi günü Karasu’ya gelen olta balıkçılığı tutkunları ilk gün kamp kurarak yarışma öncesi hazırlıklarını tamamladılar. Pazar günü sabah 06:30 saatlerinde başlayan yarışma heyecanlı ve bir o kadar da eğlenceli anlara şahitlik etti.

Sakarya Nehri’nin Karadeniz’e döküldüğü, Yeni Mahalle Deniz Feneri alanında düzenlenen yarışmayı Karasu Belediye Başkanı İshak Sarı, Belediye Başkan Yardımcısı İsmail Karakaş ve İlçe Gençlik ve Spor Müdürü Kemal Ataç takip etti.

‘’EĞİTİME DESTEK’’

Organizasyonun öncülüğünü yapan Mehmet Bingül; “Gelirinin belirli bir kısmının dereceye giren sporculara, geriye kalanın ise Karasu’da bulunan iki okula destek amaçlı bağışlanacağı, tamamen Karasu Belediyesi tarafından organize edilen 2. Ulusal Lüfer Yakalama Yarışmasını 11 Eylül Cumartesi günü kamp kurulması ve 12 Eylül Pazar günü ise yarışmanın yapılmasıyla gerçekleştirdik. Türkiye’nin dört bir yanından gelen yarışmacılarla ilçemizde Ulusal Lüfer Yakalama Yarışmasının ikincisini tamamlamış olduk. Başta Belediye Başkanımız Sayın İshak Sarı olmak üzere emeği geçen herkese teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.

DERECEYE GİRENLER

Yarışma sonunda En Büyük Lüfer Balığı Yakalama Kategorisinde birinci Yunus Emre Şeker, ikinci ise Mehmet Oğuz Bayramoğlu oldu. Yarışmaya katılan en genç sporcu Saner Sivişoğlu olurken, Bayan yarışmacı kategorisinde ödülü Melike Şaylan aldı.

Yarışmada tüm katılımcılara Karasu Belediyesi katılım belgesi ve çekilişle çeşitli hediyeler verildi.