Sakarya Bölgesi Veteriner Hekimler Odası Başkanı Mustafa Yıldız, kurbanlık hayvan yetiştiren üreticileri uyardı.

Başkan Yıldız açıklamasında şu ifadelere yer verdi;

"Kurbanlık hayvan yetiştiren üreticilerimiz hayvanlarını gerek sağlık gerekse üretim kalitesi yönünden son hazırlıklarına zaman kaybetmeden başlasınlar. Kurban bayramına kalan süre iyice kısaldı.

Bu dönemde üreticilerimiz hayvanlarını sağlık yönünden kontrol ve de muayenesi için serbest veteriner hekimlerden yardım almalıdırlar. Tedavide kullanılan ilaçlar gerek antibiyotikler gerekse paraziter ilaçların ette belli bir süre kalıntı süresi vardır. Şimdiden gerek iç ve dış paraziter ilaçlamalar gerekse ,deri mantarları yada diğer dahili hastalıklar yönünden gerekli müdahaleleri zaman kayıp etmeden şimdiden yapmalıyız.

İşletme sahipleri zoonoz (hayvanlardan insanlara geçen hastalıklar) ör. Tüberküloz v.b. hastalıklar yönünden şüphelendiklerinde veteriner hekimlerden gerekli testleri yaptırıp ; pozitif çıkan sonuçlarını ilgili kurumlara aktarmalıdırlar. Kimse hasta ,aşırı zayıf ,gebe bir hayvanı kurban olarak kesmek istemez. Ayrıca hayvan üretim işletmesinde işletme sahibi kilo alma performansını sürekli veteriner hekimi ile istişare etmelidir.

Hayvanlarda ,kilo almada bir sorun yaşanıyorsa uzmanı olan veteriner hekimi sorunu tespit edip ,işletmedeki kilo kaybına bağlı oluşacak maddi zararı engellemiş olur. Tüm üreticilerimize başarılı bir üretim süreci geçirmeleri dileklerimizle…"