Hiç yorum yapmadan bize gelen o şikayeti sizlerle paylaşıyoruz

*ŞİKAYETÇİYİM* 

2014 doğumlu 75 aylık doğuştan kalp hastası 3 kez açık kalp ameliyatı olan ve ''Halen düzeltilemeyecek kalp problemleri devam eden'' kızımın 1.Sınıfa başlaması gerekmektedir. Ancak Covid-19 salgını sebebiyle yüksek risk grubunda olan ve kalp problemleri halen devam eden kızımın ''T.C. Sağlık Bakanlığı Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğünün 14500235-403.99 sayılı COVID-19 Hastalığı için Risk Grubunda Olan Kronik Hastalıklar'' konulu resmi yazısına istinaden okul kaydının 1 yıl ertelenmesi talebiyle 03/09/2020 tarih ve saat 09:00'da Sakarya Eğitim ve Araştırma Hastanesi Çocuk Kardiyoloji bölümündeki tek doktordan MHRS sistemi üzerinden randevu alarak gittik. 

Ancak saat 09:00'da başlayan randevulu hastalarını muayene etmek için doktor hanım saat 11:00'da geldi. O saate kadar asistanı bilgilerimizi alarak bizi ve tüm hastaları koridorda bekletti. Bu arada hiç bir hastadan kan tahlili istenmedi ve kalp hastası çocuklar için yapılması gereken satürasyon ölçümleri yapılmadı. Hasta yakını olarak aynı servisteki 'Hasta Kayıt Kabul' masasındaki tıbbi sekretere doktorun ne zaman geldiğini sorduğumuzda doktor her gün bu saatlerde geliyor dedi. 

Doktor gelip sıradan çağırmaya başlayınca içeriye annesi olarak kızım ile birlikte girdim. Doktorun yanında asistanları da vardı. Kızımı hiç muayene etmeden ve elimizdeki; Dr.Siyami Ersek Hastanesi'nin düzenlediği resmi 'Epikriz ve Eko Raporlarını' okuması için önüne koymama rağmen hiç bakmadan ne istiyorsunuz dedi. Bende kızımın durumunu ifade ederek, ''T.C. Sağlık Bakanlığı Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğünün 14500235-403.99 sayılı COVID-19 Hastalığı için Risk Grubunda Olan Kronik Hastalıklar'' konulu resmi yazısını gösterdim fakat bu resmi yazıdan doktor hanım habersizdi. 

Kendisi bir kardiyolog olan doktor hanım; Diyabet hastalarının dahi risk grubuna girdiğini ifade ederken, sizin kızınız risk grubuna girmiyor dedi ve size rapor falan veremem ''Gidin raporunuzu, Dr. Siyami Ersek Hastanesi'nden alın." dedi. Bende Siyami Ersek Hastanesi'nin bizi 'Eğitim ve Araştırma Hastanesi' olduğu için bu hastaneye yönlendirdiğini ifade ettim ancak lakayıt bir şekilde bizi başından savdı! 

Bir anne olarak bende çocuğumun okula gitmesini istiyorum ama bu şartlar altında ''Kalbinin sağ tarafı yarım olan ve kalbinden akciğerine yapay damarla bağlı kirli kanı direkt akciğerinde temizlenen ve akciğerleri her an enfeksiyona açık olan'' kızımı OKULA GÖNDEREMEM.  

Sakarya Eğitim ve Araştırma Hastanesi Çocuk Kardiyoloji bölümündeki tek Çocuk Kardiyoloğu'ndan; randevulu hastalarını saatlerce hastane koridorunda beklettiği, eksik teşhis (tahlil, saturasyon ölçümü yapılmıyor), muayene olacak hastasının raporlarını okumadığı ve muayenesini yapmadığı ve hastasını başından savdığı için şikayetçiyim. Sakarya Eğitim ve Araştırma Hastanesi Çocuk Kardiyoloji bölümüne gelen hastaların kaderinin sadece bir doktorun iki dudağı arasından çıkacak kararların belirlemesine ve hastaların kaderine terk edilmesinden de şikayetçiyim. 

Bundan bir ay önce de CİMER'e pandemi döneminde sağlık problemi dolayısıyla kızımın eğitim zorunluluğunun bir yıl ertelenmesi talebi ile yazı yazdım ancak ''Engelli Raporu Alın'' diye cevap geldi. İşini bilmeyene iş öğretmeye çalışıyoruz. 

CİMER yetkilileri BENİM KIZIM ENGELLİ DEĞİL !!! SADECE DOĞUŞTAN KALP HASTASI !!! HAMDOLSUN RABBİME bana böyle bir evlat verdiği için. Ülkemizde bu şekilde yüzbinlerce çocuk var, doktorlar da dahil hiç bir yetkili yeterince bilgi sahibi değil. Bıktık usandık artık derdimizi anlatmaktan !!! Bu sisteme de işini bilmeyenlere de YAZIKLAR OLSUN!!!  KADERİMİZE TERK EDİLDİK !!!