YORUM HABER

Adapazarı Çark Caddesi başında nöbet tutan polis ekibindeki memurlar, akli dengesi yerinde olmayan bir şahsı görünce harekete geçti. Ekip aracından inen ve şahsı yanına çağıran bir polis memuru, "bütün gün şehri geziyorsun. Asıl senin maske takman lazım" diyerek şahsa maske taktı. Bu durumu gören vatandaşlar polisin bu hareketini takdirle karşıladı ve "Polis memuru doğru söylüyor. Bu kişiler bütün gün aramızda maskesiz ve korunmasız geziyor" dedi.

BATAN GEMİ MİSALİ

Çark caddesi başında bugün yaşanan bu olay akıllara "batan geminin lüks kamerası olmaz. Gemi battı mı herkes suya gömülür" sözünü getirdi. Sizde bilirsiniz. İşine gelenler bazen "batan geminin lüks kamerası olmaz. Gemi battı mı herkes suya gömülür" gibi cilalı laflar söyler. Ancak bu cilalı sözler çoğu zaman söylemde kalır. Sıra icraata gelince bütün gün şehri maskesiz gezenleri toplum görmez.  Görse de maske vermez. Çünkü "bu görev kamunun" der ve herkes geçer.

HEP BİRLİKTE

Ancak şu an içinde bulunduğumuz durum 'sen yap-o yapsın' dönemi değil. Mesela şu dünyayı sarsan virüsü bir düşünün. Bu virüs Çin Wuhan kentinde yaşayan bir kadında çıktı. Şu anda dünyada 1 milyon 200 bin vakayı aştı gidiyor. Dünya diz çöktü. Ekonomi diye bir kavran zaten yok. O zaman "batan geminin lüks kamerası olmaz. Gemi battı mı herkes suya gömülür" sözünün gereğini yapalım. Ama bunu hep birlikte yapalım.