//Şevval Geçin//

Erenler ilçesine bağlı Büyükesence mahalle muhtarlığı ve iş insanı Laz İbo'nun organize etiği şeker mısırı yeme etkinliğine Sakarya Bsiklet Doğa Sporları Derneği'nin katılımı ile gerçekleştirildi

Üçüncüsü gerçekleştirilen şeker mısırı yeme etkinliğiyle ilgili Erenler ilçesi Büyükesence Muhtarı Sadettin Duman, "3 yıldır şeker mısırı etkinliği yapıyoruz. Bisiklet derneği her yıl katılarak destek veriyor. Köyümüzün tanıtımı için bu etkinliği daha geliştirerek yapmayı sürdüreceğiz” diye konuştu.

Sakarya Bisiklet ve Doğa Sporları Derneği Başkanı Şefik Akar, her yıl yapılan etkinliğine dernek olarak katılarak Büyükesence'ye tanıtımlarında destek olduklarını belirtti. Başkan Yardımcısı Erhan Koçdemir, etkinliklere sosyal ve kültürel tanıtım açısından dernek olarak katıldıklarını ifade etti. 

Laz İbo olarak tanınan İş insanı İbrahim Köse “Muhtarlık ve yılda üç kez mahsul aldığımız yetiştirdiklerimiz şeker mısırlarını Türkiye’nin her iline tırlarla yolluyoruz. Sakarya için ekonomik girdi katkısı sağlıyoruz” diye konuştu.

Sakarya Bisiklet ve Doğa Sporları Derneği Kadın Kolları Başkanı Arzu Demirel Çınar, "Doğal ürünlerin yetiştirildiği tarımın en yoğun üretim yaptığı Büyükesence'de olmaktan çok mutluyuz bizi çok iyi karşılıyorlar" diye konuştu.