Türkiye'nin farklı yerlerinden gelen ögrenciler daha önceden belirlenen konu üzerinde önce çalıştaylar düzenleyip raporlar sunuyor ve ardından kurultayda bu fikirlerden doğan projeler üretmek için çalışıyorlar. 23. Türkan Saylan Gençlik Kurultayı'nın bu yılki konusunu Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı'nın yayınladığı Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları oluşturuyor. 

6,7,8 Ağustos tarihlerinde ÇYDD Sakarya Şubesi'nin ev sahipliğinde Sakarya'da gerçekleştirilecek olan kurultay için gençler oldukça heyecanlı ve istekli. Kurultayın tüm organizasyonunu planlayan Çağdaş Gençlik Merkezi Birimi ekibi adına Genel Kolaylaştırıcı Elif Şahin, "Kurultayımızda ülkemizin ve dünyanın geleceğini tartışmak, proje üretim sürecine katkıda bulunabilmek, Çağdaş Gençlik olarak çok mutluluk verici. Bugün ülkemizde ormanlarımız yanarken, sel ve doğal afetler meydana gelirken ne yazık ki yeterli önlem ve kontrolü sağlayamıyoruz. Bu noktada sürdürülebilir, çevreci, katılımcı ve bilinçli bir geleceğe ihtiyacımız var. Türkan Saylan Hocamız, "Gençlik kurultayına katılan arkadaşlarımızın ciddiyeti, yalnız aklar ya da karalar değil, grileri de gören bakış açıları, Çağdaş Türkiye'nin geleceği için büyük umut verdi" dedi.

23. Türkan Saylan Gençlik Kurultayı programında ÇYDD Genel Başkanı Prof. Dr. Ayşe Yüksel, ÇYDD Sakarya Şube Başkani Nurten Büyükakten, Birleşmiş Milletler Sürdürülebilir Çözümler Ağı'ndan Bahar Özay açılış konuşmalarını yapacak. Programda Doç. Dr. Zahide Ayyıldız Onaran "Ekonomik Sorunların Kalkınmaya Etkisi ve Sürdürülebilir Ekonomik Modeller" ve Ecz. Cem Kılınç "Sağlık Hakkına Toplumcu Bakış ve HPV Aşısı' konularında konuşmalar yapacak. Gençlerin toplam 5 oturum halinde masalarda konu başlıklarını tartışacağı kurultayda, sunumlar yapıldıktan sonra sonuç bildirgesi de oluşturulacak.