1978-1979 sezonlarında Sakaryaspor'uda çalıştıran Sakarya'nın yetiştirdiği önemli futbol adamlarından biri Necdet Oran geçtiğimiz akşam saatlerinde Balıkesir Devlet Hastanesi'nde yaşamını yitirdi. Bir süredir yakalandığı Alzheimer hastalığı ile de mücadele eden 93 yaşındaki spor adamının bugün Balıkesir Bandırma'da toprağa verileceği açıklandı. 

Deniz isminde bir kız çocuğu olan Oran'ın başta eşi Ruşen Oran ve tüm ailesine başsağlığı diliyoruz.

NECDET ORAN KİMDİR

Futbol topu ile 16 yaşında, Sakarya Güneş Kulübü`nde tanışan Oran, hava astsubayı olarak göreve başlamasının ardından, futbol yaşamını Türk Silahlı Kuvvetleri bünyesinde sürdürerek, İzmir Harp Okulu, Eskişehir, Balıkesir ve Diyarbakır Havagücü takımlarında, santrafor mevkiinde sürdürdü. Silahlı Kuvvetler`in güç takımlarında 20 yıl süreyle kaptanlık pazubandını kimseye kaptırmayan, birçok şampiyonluklar yaşayan ve 70 yıldır sporun içinde bulunan ``Cici Necdet`` lakaplı Necdet Oran, Futbol Federasyonu Antrenörler Kurulu Üyeliği görevini üstlenerek yüzlerce antrenör yetiştirdi.

Yeniden eskiye Burhaniye Spor 89/90, Kahramanmaraş 88/89, Sakaryaspor 78/79, Balıkesirspor 73/74, Balıkesirspor 71/72 gibi takımlarıda çalıştıran Oran'ın Basketbol, boks, halter ve güreş milli hakemliği lisansları da bulunuyordu...

Türk Silahlı Kuvvetleri bünyesinde yer alırken, Sakaryalı Futbol adamını Galatasaray renklerine bağlamak istediyse de, tazminatını da ödemesine karşın birlik komutanı izin vermedi.

Yaşı 90'lara gelmesine rağmen hastalanıncaya kadar futboldan kopamayarak, Bandırma`nın Paşakonak Mahallesi`nde boş bir alanda birçok futbolcu yetiştirip kulüplere gönderdi.