Covid-19 önlemlerine uygun gerçekleştirilen toplu iş sözleşmesi töreninde bir yıllık sözleşme imzalanırken Çilimtaş çalışanlarının akdi ikramiyeleri 96 güne çıkarıldı. Ayrıca sosyal haklarında da iyileştirmeler yapılarak iş barışı sağlandı.

Çilimli Belediye Başkanı Muhsin Yavuz yaptığı açıklamada sözleşmenin hayırlı olması temennisinde bulundu. İş barışını sağlamak adına Kadrolu işçiler ile şirket çalışanlarının ücretlerinin birbirine yaklaştığını ayrıca belirtmek isterim. Güzel bir sözleşme yapıldığını vurgulayan Yavuz, emeği geçen herkese teşekkür etti. Göreve geldiğimiz günden bu yana sosyal bir partnerimiz olan Hizmet-iş Sendikasının müzakere ve uzlaşı kültürü ile toplu iş sözleşmelerini sorunsuz bir şekilde sonuçlandırdıklarını özellikle vurgulayan Yavuz, Sendikamız ile ilk günden bu yana irtibat halinde her sorunu çözüme ulaştırdık. Şirketimizin tüm imkânlarını kullanarak yaptığımız bu sözleşme ile iş arkadaşlarımıza ücret ve sosyal haklarında yeni zamlar ve düzeltmeler yaptık. Çilimli Belediyesi olarak işçilerimiz ile ilçemize hizmet etmek bizlere mutluluk veriyor. İmzaladığımız sözleşmeyle elimizden gelen imkânın en iyisini çalışma arkadaşlarımıza sunmaya çalıştık. Yapılan sözleşmenin tüm personelimize hayırlı olmasını diliyorum” diye konuştu.

Sendika Başkanı Mehmet Mesut Gökdemir, Belediye Başkanı Muhsin Yavuz'a Belediye imkânları dâhilinde çalışanlarına güzel bir sözleşmeye olanak sunduğu için teşekkür etti. Gökdemir, imzalanan toplu iş sözleşmesinin örnek bir sözleşme olduğunu karşılıklı anlaşarak müzakere edildiğini ve süreç boyunca herhangi bir sorun olmadan sözleşmeyi imza altına aldıklarını belirtti.

Törende konuşan Hizmet-iş Sendikası Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Keskin, iş yerinde barışın ve uzlaşmanın olduğunu gösteren bir sözleşmenin imzalandığı belirterek, “Sözleşmeleri imzalanırken HAK-İŞ/HİZMET-İŞ olarak 3 kriterimiz var. Birincisi, sözleşmenin iş barışını getirmesi, ikincisi sözleşmenin hükümlerinin zamanında ödenmesi üçüncüsü ise iş güvencesinin sağlanmasıdır. Biz bu kriterlere uygun sözleşmelere imza atıyoruz. İnşallah bundan sonra daha iyi sözleşmelere de imza atacağız” dedi.

Hizmet-iş Sendikası Genel Başkan Yardımcıları Halil Özdemir ve Celal Yıldız da birer selamlama konuşması yaparak sözleşmenin üyelere, Sendikaya ve Çilimli Belediyesi’ne hayırlar getirmesi temennisinde bulundu.