NE OLMUŞTU!
Sakarya'nın Pamukova ilçesinde yaşan 37 yaşındaki Uğur Çiçekdal ile 30 yaşındaki Meryem Çiçekdal çifti 9 yıl önce evlenmiş ve çocukları olması için gördükleri tedaviye rağmen çocuk sahibi olamamıştı. Çiçekdal çiftti çocuk özlemlerini gidermek için Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Sakarya İl Müdürlüğü'ne başvurmuş ama Evlat Edinme Komisyonu çiftin evlerinin önünden geçen açık su kanalı nedeniyle evlat edinmenin ‘Risk’ olduğunu rapor etmişti. Bunun üzerine aileden kanalın kapatılması, çit çevrilmesi veya adres değişikliği neticesinde olumlu sonuç verileceği bilgisi verilmişti. 

RİSK ALTINDA
Yaşanan bu süreç sonrasında Çiçekdal çiftinin durumu basına aktarmasıyla oluşan kamuoyu sürürken, Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler yetkilileri, “Biz ailemize yardımcı olmak için uğraşıyoruz. Ancak evin önündeki açık su kanalı çok büyük risk teşkil ediyor. Bu risk altında böylesine büyük bir sorumluğa giremeyiz. Buna mevzuatta izin vermiyor. Ailemize yardımcı olmak için bizde çalışıyoruz. Açık su kanalı risk olmaktan çıktığı anda gerekli çalışmayı yapacağız” dedi.

2021 YILI PROGRAMI
Devlet Su İşleri (DSİ) 32. Şube Müdürü Abdurrahman Cebeci ise açık olan su kanalının 1980’li yıllarda bölgeyi sulama kanalı olarak yapıldığını zaman içinde ilçenin genişlemesiyle meskun mahal içinde kaldığını belirterek, “Meskun mahal içinde kalan bu bölgedeki açık su kanalının çevresini tel örgüyle çevirmek için 2021 yılı muayene raporlarına alındı. Çalışıyoruz” dedi.