HALK54.COM
Sakarya genelinde 4 gün süren kar yağışı, etkisini güneşli havaya bıraktı. Gün içerisinde güneş kendini gösterse de Sakarya'da kar yağışının ardından hava sıcaklıkları eksi dereceleri gördü. 

SAKARYA'DA HAVA DURUMU NASIL OLACAK?
Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre; Sakarya genelinde bu hafta yağış beklenmiyor. Çarşamba günü puslu hadise beklenirken, hafta sonuna kadar havanın parçalı bulutlu olacağı tahmin ediliyor. Çarşamba günü en düşük -6 derece olan hava sıcaklıklarının hafta sonuna kadar 5 ila 10 derece artacağı tahmin ediliyor. 

SAKARYA'DA TURUNCU KODLU UYARI
Öte yandan Çarşamba günü saat 09.00'a kadar zirai don hadisesi beklendiğini paylaşan Meteoroloji, Sakarya için turuncu kodlu uyarı yaptı. 

Meteoroloji'den yapılan açıklamada, "Tarımsal faaliyetlerin devam ettiği yerlerde orta yer yer kuvvetli zirai don hadisesi beklendiğinden başta üreticilerimiz olmak üzere ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları gerekmektedir." ifadelerine yer verildi. 

TURUNCU ALARM NE ANLAMA GELİYOR?
Meteoroloji'nin sitesinde yer alan bilgiye göre,  Turuncu alarm havayla ilgili "tehlikeli durum"larda kullanılıyor. Bu renkte tahmin edilen meteorolojik hadise sıklıkla gerçekleşmiyor. Hasar ve kayıpların oluşması muhtemel görülüyor. Çok tedbirli olunması, güncel meteorolojik koşullar ve tahminlerin takip edilmesi gerekiyor.