Kaçırılarak canlı kalkan olarak kullanılan 13 sivil vatandaşın canice katledilmesinin derin üzüntüsünü yaşadıklarını belirten Kaya, PKK terör örgütünün insanın yaşama hakkına zerrece değer vermediğini, vicdani ve duygusal olarak en küçük bir pişmanlık içinde olmadığını bir kez daha gösterdiğini söyledi. 

İbrahim Kaya, yaptığı açıklamada, “Öte yandan Irak’ın kuzeyindeki Gara bölgesinde terör örgütü PKK’ya yönelik başlatılan Pençe Kartal-2 Harekâtı’nda teröristlerle çıkan çatışmada şehit olan askerlerimiz için yine yüreğimiz yandı! Yine ocaklara ateş düştü! Milletçe büyük bir üzüntü içindeyiz. Allah mekânlarını cennet eylesin.” dedi. 

Cinayet şebekesinin hain ve alçakça saldırıları sonucunda şehit edilen askerlerimiz ve katledilen 13 vatandaşımızın acılarını yüreğimizde hissediyoruz, diyen Kaya, ülkemizin güvenliğine ve halkımızın canına kasteden bu alçakların kısa zamanda hak ettikleri cevabı alacaklarına inanıyoruz. Hem kendilerine hem de bu alçakların ağa babalarına ders verileceği günün yakın olduğunu biliyoruz, ifadelerini kullandı.  

Diyanet Hak ve Adalet Sen Genel Başkanı İbrahim Kaya, “Bu hainlere yardım ve destek veren emperyalist devletler bilsin ki yılan dönüp onları da ısıracaktır! Terörü destekleyenler bir gün pişman olacaklardır. Terör örgütüne yardım ve yataklık yapanlar cezalandırılmalı, şehitlerimizin ve katledilen sivil vatandaşlarımızın hesabı sorulmalıdır. 

Hain terör örgütü tarafından şehit edilen askerlerimize ve vahşice katledilen vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet diliyorum. Kederli ailelerine ve milletimize başsağlığı ve sabrı cemil niyaz ediyorum,” dedi.