Sakarya Engelliler ve Yardımlaşma Derneği ev sahipliğinde gerçekleşen programda, İstanbul Ümraniye Belediyesi Kent Konseyi Engelliler Meclisi, İzmir Gültepe Engeliler Derneği, Kocaeli Bir Umut Engelliler Derneği, Sivas Bedensel Zihinsel Engelli ve Engelli Aileleri Derneği, Çanakkale Türkiye Sakatlar Derneği Şubesi, Dilovası Engelliler Derneği, Yozgat Engelliler Platformu, Hollanda Beyazay Derneği Şubesi, Belçika İHH Şubesi, Fransa European İnstitute of Ottoman Culture Engelli kadın üyeleri ile birlikte katılım sağladı.

Programın sanatçı konukları, Sinan Yılmaz, Aydın Aydın, Aynur Güneş ve Çilem Duman dillerden düşmeyen şarkıları ile Engelli kadınlara moral verdi.

Sakarya Engelliler Derneği Başkanı Bülent Dik, Sakarya Engelliler ve Yardımlaşma Derneği olarak, çok güzel bir program oldu. düzenlenen etkinlikte emeğe geçen herkese teşekkür ederken, farkındalık oluşması için yapılan faaliyetlerin önemine değindi. "Öncelikle böylesine anlamlı bir günde sizinle birlikte olmaktan gurur duyuyorum. Bizler Engelli ve Dayanışma Derneği olarak, diğer kurum ve kuruluşlar ile engelliler için ne gerekirse yapmaya hazırız. Bu hususta bizlere destek olan herkese teşekkür ediyorum" dedi.

Engelliler ve Yardımlaşma Derneği Başkan Yardımcısı Aslı Çam, "Engellilik konusu, yalnızca engelli vatandaşlarımızı ve ailelerini değil, toplumun tüm kesimlerini yakından ilgilendiren en önemli konuların başında gelmektedir. Engellilerimizin toplumsal hayatta varlık göstermeleri ve kendilerine yer bulmaları, şüphesiz tüm toplumu zenginleştirecek ve güçlendirecektir. Bizler bedensel ve zihinsel engelli ve çeşitli sebeplerle topluma entegrasyonda sorun yaşayan vatandaşlarımızın yardımına her vesile ile koşan bir milletin çocuklarıyız. Engellilerimizin karşılaştıkları engellerin süratle ortadan kaldırılmasında en büyük destekçileri olmaya devam edeceğimizi hatırlatıyor, aileleri ile birlikte huzurlu ve mutlu bir hayat geçirmelerini diliyorum" dedi.