Evde hayvan beslemenin insan sağlığı ve çocukların gelişmesinde ve hayatında başarılı olmasında önemli etkisi olduğunu ifade eden Veteriner Hekimler Odası Başkanı Mustafa Yıldız, evde beslenecek hayvanların seçiminin önemli olduğunu ifade etti. Hayvan severlerin yeterli bir araştırma yapmadan aldıkları evcil hayvanları bir süre sonra, maddi yetersizlik ve yeterli ilgi gösteremediklerinden dolayı sokağa bıraktıklarını ifade eden Yıldız, bu nedenle doğru hayvanın seçilmesinin önemli olduğunu ifade etti.

Bu konuda evcil hayvan beslemek isteyen vatandaşların doğru hayvanı seçmesi dikkat edilmesi gereken hususlar hakkında bilgi veren Yıldız, “Öncelikle bu düşüncede olan vatandaşların, ailelerinin yeni üyesi olacak bu hayvanlara yeterli zaman ve enerji ayırabileceğinden emin olması gerekir. Sahiplenilecek evcil hayvan için yeterli mali kaynak olup olmadığı analiz edilmelidir. Bu sorulara gerekli olumlu cevap verdikten sonra yeni aile üyenizi tercih edebilirsiniz” ifadelerini kullandı.

Çocuklar ve aileler için en iyi ırklar hakkında da bilgi veren Yıldız, “Köpek, bir erkeğin en iyi arkadaşıdır. Çocuk dostu ırklar arasında Labrador retriever, pugs, golden retriever ve cocker spanieller bu nedenle tercih edilebilecek köpek ırkları arasındadır. Kedi, köpeklerden daha az ilgi gerektirdiği için az yer kaplayan bir ev için uygundur. Amerikan kısa tüylü kediler, Birmanya kedileri ve Habeş kedileri tipik olarak çocuklar için uygun dostça mizaçlara sahiptir” diyerek uyarıda bulundu.