Tarım ve Orman Bakanlığı ile Türk Veteriner Hekimleri Birliği arasında imzalanan protokol sonucunda sahipli kedi, köpek ve gelinciklere mikroçip takma zorunluluğu getirildi. Resmi Gazete’de yayımlanan yönetmeliğe göre köpeklere 2021 yılı, kedi ve gelinciklere ise 2022 yılı sonuna kadar mikroçip takılması mecburi olacak.

İşte Adapazarı İlçe Tarım Müdürlüğü'nün yaptığı o duyuru metni...

* ADAPAZARI TARIM İLÇE MÜDÜRLÜĞÜNDEN DUYURU* 26.02.2018 tarih ve 30344 sayılı Resmi Gazete'de yayınlanan Kedi, Köpek ve Gelinciklerin Kimliklendirilmesi ve Kayıt Altına Alınmasına Dair Yönetmelik gereğince Mahallenizde bulunan sahipli köpeklerin 2021 yılının sonuna kadar, sahipli kedi ve gelinciklerin ise 2022 yılının sonuna kadar çip uygulaması ve kimliklendirme işlemini vatandaşlarımızca yaptırılması gerekmektedir. Söz konusu hayvanların 01.01.2022 tarihinden sonra kimliklendirilmek istenmesi halinde İdari Para Cezası uygulanarak kayıt altına alınacaktır.
Çip uygulaması ve kimliklendirme işlemleri, ADAPAZARI İLÇE TARIM Müdürlüğümüzde. (İstiklal Mahallesi Bölük Sokak No:47 - ADAPAZARI ) Adresinde yapılmakla birlikte Serbest Veteriner Hekim kliniklerinde de yapılabilmektedir. Kurumumuzca yapılacak kimliklendirme çalışmalarında "çip ve karne" ücreti 30 TL (otuzTL) olup hayvan sahipleri tarafından karşılanacaktır.
Mahallenizdeki KEDİ ve KÖPEK sahiplerinin yazımız ekinde Aşağıda bulunan beyannameyi doldurarak kurumumuza müracaat etmeleri halinde çip uygulaması ve karne işlemi tarafımızca yapılacak olup konu ile ilgili mahallenizde duyurular yapılarak vatandaşlarımızın bilgilendirilmesi hususunda;
Bilgilerinizi ve gereğini rica ederim.