MHP Akyazı İlçe Başkanı Ali Dertli, Yönetim Kurulu Üyeleri ile Belediye Meclis Üyeleri Furkan Çakıroğlu, İksan Özcan ve Ahmet Çetin’le birlikte gittikleri Akbalık Mahallesi'nde Mahalle Muhtarı Rüstem Bilgi ve MHP eski Milletvekili Zihni Açba ev sahipliğinde yapılan ziyarette bu yıl Akbalık Güreşleri'nin yapılmayışı geceye damgasını vurdu.

MHP İlçe Başkanı Ali Dertli, " Ziyaret sebeplerinin siyasi değil. Vatandaşlarda var olan 'Siyasiler seçimden seçime bizleri ziyaret eder diğer zamanlarda onları göremezsiniz' düşüncesini yıkmak ve sizlerle sohbet etmek amacını taşıdığını belirterek sizleri dinleyip sorunlarınızı not alarak icra makamı olan başta belediyemiz olmak üzere diğer makamlara ileterek çözümü için takip edeceğiz" dedi.

Dertlii ,"Bu mahalle ziyaretlerimiz cumhur ortağımız AK Partiyi de hareketlendirdi. Onlar da mahalle gezilerine başladılar. Bu ziyaretlerden Akyazı halkı mutlaka yararlanacak sorunlarını detaylı bir şekilde anlatma fırsatı bulacaktır" dedi.

İŞSİZLİK SORUNU
Akbalık Mahallesi'nin sosyal tesislerinde yapılan sohbet toplantısında mahallelerinin sorunlarını dile getiren Mahalle Muhtarı Rüstem Bilgi, sokak köpeklerinin çoğaldığını ve tehlikeli olmaya başladıklarını, bunlardan çevre mahallelerdeki vatandaşlarında oldukça rahatsız olduklarını belirterek "Çocuklarımız okul yollarında korku dolu anlar yaşıyor. Belediyemizin köpek bakım evi yaparak bu köpekleri toplamalı ve bu soruna mutlaka bir çözüm getirmeli. Kanalizasyon atık sularımız açık kanallardan akıp gidiyor çevre kirliliğine neden oluyor. Bir diğer sorunumuz işsizlik sorunu. Çevremizdeki fabrikalar havamızı kirletiyor, çevre kirliliğine neden oluyor onların yarattığı sorunları biz çekiyoruz. İşçi alımına gelince gençlerimizi almıyorlar. Buna da bir çözüm bulunmasını istiyoruz" dedi.

YOLLARIN GENİŞLETİLMESİ GEREKLİ
Bilgi aynı zamanda, Akyazı’ya giden ana yolun darlığına dikkat çekerek, "Yayaların gidebileceği bir tretuvar yok. fabrikalara gelen tırlar dönüşlerini yapamıyor. Bu yolun mutlaka genişletilmesi ve yayalar için tretuar yapılması gerekiyor. Mudurnu köprüsü girişinde sinyalizasyonlu daha geniş bir kavşak yapılması gerekiyor." dedi.

"AKBALIK GÜREŞLERİ KESİNLİKLE YAPILMALIYDI!"
Muhtar Bilgi "Bizi rahatsız eden en önemli konulardan biri de 60 yıla yakın bir geçmişi olan ve Türkiye’nin bir markası olan Akbalık güreşlerinin yapılmamış olmasıdır. Bu konuyu Belediyemizin tasarruf tedbirleri konusu yapıp ertelemesini kabul etmemiz mümkün değil. Bu güreşlerin yapılmasını bizden çok belediye yetkililerinin istemesi gerektiğine inanıyoruz. Akyazı’nın tanıtımı için bulunmaz bir fırsat olan Akbalık Güreşleri mutlaka yapılmalıydı" dedi.

"GÜREŞLER HALKIN DÖRT GÖZLE BEKLEDİĞİ BİR ORGANİZASYON"
Akbalık Güreşleri konusuna MHP eski Milletvekili Zihnı Açba'da katıldı. Açba, "Akbalık Güreşleri küçük bir köy olan Akbalık halkı tarafından büyük fadakarlıklar sonucu düzenlenerek 1956 yılından beri sürdürüle gelmiştir. Güreşlere gönül vermiş gerek pehlivanlar, gerekse seyircilerin dört gözle beklediği bir organizasyon haline gelmiş bir oluşum. Yurdun her tarafından Akbalık güreşlerine gelen insanlar şimdiden güreşlerin yapılıp yapılmayacağını merak ediyor, bizlere soruyor." ifadelerini kullandı.

"BELEDİYE BORCU BİTMEZSE GÜREŞLER YAPILMAYACAK MI?"
Açba, "Belediyelerin bazı görevleri vardır para mesele edilmeksizin yapılmak zorundadır. Yollar çamursa, çöp varsa, sular akmıyorsa, kar yolları kapatırsa bu sorunların çözüme kavuşturmak zorunluluğu vardır. Tarihi olmuş Akbalık Güreşleri'de para hesabı yapılmaksızın aksatılmadan düzenlenmesi de bu görevler arasındadır. Akyazı’nın tanıtımı için bulunmaz bir fırsattır. Kanaatimce bu güreşlerin belediyenin borçlu olmaktan veya maddi külfeti karşılamamaktan değil, bilgisizlikten ve bir takım ufak tefek küçük hesaplar peşinde dolaşmaktan kaynaklandığını düşünüyorum.

Küçük bir köyün bu işleri başararak tarihi hale getirdiği güreşler hakkında bilgi sahibi olabilseler ve de gönül verebilirlerse belediyemiz bu organizasyondan para bile kazanabilir. Güreşleri yapmayı kabul edip bizlerle işbirliği yapsalardı, Akbalık olarak yapacağımız çok şeyimiz olurdu. Üstelik Akbalık Güreşleri ağası belediye başkan yardımcısı. Belediyenin borcu bitmezse bu güreşler yapılmayacak mı?" cümlesiyle sözlerini noktaladı.