//Nurettin Eryılmaz-Eda Nur Atalay//

Adapazarı ilçesi Karaman Mahallesi'nde yaşayan Necdet Candan, yaklaşık 1.5 ay önce fil hastalığına yakalandı. Hastalığı nedeniyle yürümekte zorluk çeken Candan, bacağındaki şişlik nedeniyle 150 kiloya ulaştı.

"Hastane hastane gezdim ama çare bulamadılar" diyen Candan, sadece İstanbul'daki bir hastanede tedavi olabileceğini ancak hastanede yer olmadığı için tedavi olamadığını ifade etti. Ölmekten ve bacaklarının kesilmesinden korktuğunu belirten Candan, İstanbul'daki hastaneye yatırılması için yetkililerden yardım istedi. 

Yakalandığı hastalık ve yaşam mücadelesi ile ilgili konuşan Candan, "1.5 ay önce fil hastalığına yakalandım. Derdime çare bulunamıyor. 150 kiloyu aştım. Fil hastalığı nedeniyle ayaklarım ağrıyor ve devamlı şişiyor. Ayaklarımdaki ağrılar nedeniyle uyku uyuyamıyorum. 1.5 aydır hastanede yer yok diye tedaviye almıyorlar. Bu hastalığın tedavisi İstanbul'daki bir hastanede var ancak yer olmadığı için tedavi olamıyorum. Çok korkuyorum, ölmek istemiyorum. Beni İstanbul'daki hastaneye yatırıp tedavi etsinler, beni kurtarın." dedi.