15 Temmuz Camili Mahallesi'nde bulunan Ahmet Yesevi Cami'ni yaptıran hayırsever iş insanı Mehmet Çelenlioğlu 93 yaşında vefat etti. Ahmet Yesevi Camii'nde kılınacak öğle namazı sonrası kendi yaptırdığı caminin yanında bulunan Camili Mahalle Mezarlığı'na defnedilecek.

1928 doğumlu, hayırsever iş insanının ölüm haberini duyuran 15 Temmuz Camili Mahalle Muhtarı Yunus Özçelik Mehmet Çelenlioğlu hakkında duygu dolu bir paylaşımda bulundu.

İşte Muhtar Özçelik'in yaptığı o paylaşım;

"99 marmara depremi sonrası yeni yerleşim bölgesi konutları yapılmış, dini tesisler henüz yapılmamıştı.2006 yılında bir dostumuz bizi aradı ve "muhtarım bir hacı amcamız var, istanbuldan gelmiş bölgemizde bir hayır eser yapmak ister sizinle buluşturalım" der. 

Hacı Mehmet Çelenlioğlu amcamızı böylece tanımış olduk. Söze kısa başlar "Muhtarım bana bir cami yapacak arsa gösteririsen mahallemizde bir hayır yapmış oluruz" der ve müftülüğe gideriz.

Müftü beyle görüşürüz.Hacı amca "bana gösterdiğiniz arsalar camii arsaları için çok uygun değil" der ve bir yer gösterir, mezarlığın yanında tepe bir alanda bugün ki Ahmet Yesev-i camiinin bulunduğu konumunu gösterir ve şöyle der "ömrümün çoğu İstanbulda geçti, İstanbul yeditepe üzerinde minareler ile süslü bir kent bu baktığımız yerde diğer camilerinin minareleri ile süslenmiş yedi tepeye benziyor ve bu gösterdiğim arsa olursa bu camiyi tamamını kendi imkanlarımla yaparım" der.

Bizlerde hemen arsanın Diyanet İşleri Başkanlığına tahsisini sağlarız ve ardından müftülükle bir protokol yapılarak hacı amcaya yeri teslim ederiz.Mehmet Çelenlioğlu camimizin inşaatını kısa süre içinde bitirerek camimizi cemaati ile kavuşturur.

Camimizin inşaatı bittiğinde isim olarak kendisinin bir isim önermesini teklif ettiğimizde bize Müftülüğün koyacağı isme bizde saygı duyarız,dedi.Bizden,vefat ettiği zaman camimizin yanında ki mezarlığa defnedilmek istediğini söylemişti.

O gün bugün gelmiştir. Hacı Mehmet Çelenlioğlu amcamız Darül Bekaya irtihal etmiş salı günü Ahmet yesev-i Camii yanında öğlen namazından sonra defnedilecektir. Allah rahmet eylesin böyle bir eseri mahallemiz ve ilimize kazandırmıştır.

ÇELENLİOĞLU AİLESİNE BAŞ SAĞLIĞI DİLİYORUM"