Sakarya Bölgesi Veteriner Hekimler Odası Başkanı Mustafa Yıldız, hayvancılığın ev ekonomisine olumlu yönde ciddi katkısı olduğunu ifade etti.

Yıldız yaptığı yazılı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

"Bugünlerde yaşadığımız ekonomik değişimlerden ev ekonomisi maalesef olumsuz yönde etkilenmektedir. Yaşadığımız coğrafya tarım ve de hayvancılık için bu topraklarda yaşayan bizler için bulunmaz fırsatlar sunuyor. Coğrafya kaderdir. Anadolu topraklarında yaşayan bizler gıda ihtiyacımızı tamamıyla karşılayabildiğimiz gibi dünyanın gıda ihtiyacının bir kısmını karşılayarak sürekli ihracat da yapabiliriz.

Sizlere yaşanmış bir örnek vereyim. İsmini açıklanmasını istemeyen bir teyze, dört beş sene köyde değişik sebeplerden ötürü hayvancılığı bıraktı. Geçenlerde şöyle bir deneyim yaşadığını söyledi .süper marketlerin birini gittim dedi. Peynir, tereyağı v.b. süt ürünleri ikişer kilo aldım diye söyledi. Kasaya gittim. Kasiyer 270.00 tl hesap çıkardı. Gözlerime inanamadığını söyledi. Hatta kasiyerin yanlış hesaplama yapılabileceğinden tekrar tekrar fişi gözden geçirttim. Fişteki rakam doğruymuş. Bunun üzerine hesabı ödedim. Eve dönünce tekrar büyükbaş hayvan almaya karar verdim ve de aldım. Mutfağım şenlendi. Mutfağımda süt süt ürünleri doldu taştı. Artık evde yoğurt ,kaymak,peynir tereyağı mutfakta koyacak yer kalmadı. Fazla ürettiğim sütü komşulara satıyorum elde ettiğim gelirle evin diğer ihtiyaçlarını karşılıyorum.

Sürekli hareket halinde olduğum için sağlık sorunlarım minimize oldu. Kendimi çok sağlıklı hissediyorum. Hayvancılığı ve de üretimi tüm insanlara tavsiye ediyorum dedi. Kararsızlık içinde olan ,imkanları mevcut olan, tüm üreten insanlarımıza bizde kendileri için ülkemiz için her türlü ekonomik karşılığı olan üretimi tavsiye ediyoruz.

Evin kadının üretmiş olduğu sütü devlet yüksek taban fiyat biçerek alım yapmalıdır. Bu yolla kırsaldan kente göçler azalmış olur. Devletin gereksiz yere yapacağı bir çok yatırım giderini bu yolla engellemiş oluruz.

Bu arada devletin yapacağı destek ve teşvikleri evin kadınına vermelidir. Ayrıca sigortasını (Emeklilik,sağlık) da yapmalıdır. Her yılın sonunda başarısına göre de teşvik puanı oluşturulmalıdır. Evin bahçesine süt soğutma tankları kurulmalı sütün alım satım sıkıntısı giderilmelidir. Bölgelere göre büyükbaş ırk seçimi yapılarak üreticinin verimliliği artırılmalıdır. Üreten bütün vatandaşlarımıza sağlık ,mutluluk uzun bir ömür dileriz. Gerçek bağımsızlık üretmekten geçer."