// Haber Merkezi //

Kalbe Dokunanlar Sosyal Yardımlaşma Derneği Kurucu Başkanı Buket Yaşaroğlu, halk54.com’a kalpten kalbe kurdukları gönül köprüsünü anlattı. Bir gün sokakta gördüğü bir çocuğun boynu bükük duruşunu kendi çocuklarıyla empati yaparak kalbinde yaşadığı fırtınayla yola çıktığını belirten Başkan Buket Yaşaroğlu, “Ben bir anneyim ve benim de çocuklarım var. Her anne gibi bir çocuğun boynunun bükük olmasının ne olduğunu iyi bilirim. Her anne gibi çocuğum için canımı veririm. Sokakta gördüğüm boynu bükük o çocukla birlikte kendi çocuklarım gözümün önüne geldi” dedi.

Boynu bükük çocuğun evine gittiğini ve su içmek bahanesiyle buzdolabını açtığında sudan başka bir şey olmadığını gördüğünde çok etkilendiğini belirten Başkan Yaşaroğlu, “Düşünün, bir annesiniz. Çocuklarınız var ama buzdolabınızda sudan başka hiçbir yiyecek maddesi yok. O gün elimden geleni yaptım ve bu yola bu şekilde 3 yıl önce çıktım. Önce yakın çevrem, dostlarım ve akrabalarımdan topladıklarımı durumu olmayanlarla buluşturdum. Sonra kargolarla gelen ürün ve yardımları yine ailelerle buluşturmaya devam ettim. Her tebessüm, hur dua, her mutluluk bizim en büyük desteğimiz oldu” dedi.

Bir yıl boyunca böyle çalıştığını ifade eden Yaşaroğlu, “Sonra yardım derneklerinde gönülle görevler aldım. Ardından “Kalbe Dokunanlar Sosyal Yardımlaşma Derneği” resmi olarak kurduk. Irk, din, mezhep gibi kavramlardan uzak sadece ve sadece durumu olmayanlara yardım etmeye başladık. Bize gelen isteklerle birlikte önce habersiz aileye gidip durumuna bakıyoruz. Aile ile sohbet ediyoruz. Dertleriyle dertleniyoruz. Ardından ne gerekiyorsa imkanlarımızı zorlayıp yapmaya çalışıyoruz. Bunları yaparken en büyük sıkıntımız ise aracımız yok. Bu nedenle büyük zorluk çekiyoruz. Yeri geldiği zaman paketleri sırtımızda taşıyoruz “diye konuştu.

İnstagram’da bulunan sayfalarından geniş kitlelere ulaşmaya çalıştıklarını da ifade eden Başkan Buket Yaşaroğlu, “İnandığımız yolda yürümek için çaba gösteriyoruz. Zaten sosyal medya hesabımızda “İnanmadığım yolda milyonlarla yürüyeceğime, inandığım yolda tek başıma yürürüm” sözünü paylaştık. Bunun anlamı inanmadığımız yolda büyük kitlelerle yol alacağımıza, inandığımız yolda bizim gibi kararlı insanlarla yürümektir. Hedefimiz imkanlarımızı da zorlayıp durumu olmayan insanlara, çocuklara, ailelere ulaşmak ve ulaştığımız zaman yüzlerindeki tebessüme bir nebzede olsa katkı sağlamaktır” dedi.