Dünya genelinde 5 milyar dozun üzerinde aşılama yapıldı ve bu sayede pek çok hayat kurtarıldı. Bilim dünyası koronavirüs ile mücadele kapsamında hala pek çok araştırmaya imza atıyor.

'KAYIP PARÇAYI BULDUK'

O araştırmalardan birinde, koronavirüsü mercek altına alan İngiliz bilim insanları 'kayıp parçayı bulduk' açıklamasında bulundu.

İngiliz Daily Mail gazetesinde yer alan habere göre, İngiltere'de koronavirüse yakalanma şansını önemli ölçüde azaltan yeni anti-viral burun spreyi icat edildi.

Söz konusu burun spreyinin koronqavirüse karşı 8 saatlik bir koruma sağladığını belirten bilim insanları, pHOXWELL'in eski normallere geri dönmemizi hızlandırabileceğinin altını çiziyor.

Buluşun arkasındaki firma olan Raphael Labs'ın başkanı Profesör Rakesh Uppal, bunun 'önemli bir atılım' olduğunu söyledi ve şunları ekledi: 'Şimdi bu salgınla savaşmak için daha önce eksik olan etkili bir aracımız var.

SAĞLIK ÇALIŞANLARINDA DENENDİ

Söz konusu sprey, erken yaz dalgasının zirvesinde Hindistan'da 600'den fazla aşılanmamış sağlık çalışanı üzerinde denendi. pHOXWELL alanların 45 günlük bir süre içinde COVID-19 ile enfekte olma olasılıkları, sprey verilmeyen meslektaşlarına göre üçte iki oranında daha az gerçekleşti.

Profesör Rakesh Uppal, spreyin aşılara ve maskelere ek koruma sağladığının altını çizerek bununla birlikte aşılamanın kesinlikle gerekli olduğunu da bir kez daha vurguladı.