Sakarya Bölgesi Veteriner Hekimler Odası Başkanı Mustafa Yıldız, sinek ilaçlama yöntemleri kadar sinekleri evlerden uzak tutmak için yapılması gerekenleri açıkladı. İşte sineklerle mücadele yöntemleri...

Bahar mevsimiyle beraberinde artan sıcaklık ve yağışların sinekler için yaşam ortamı oluşturduğunu belirten Sakarya Bölgesi Veteriner Hekimler Odası Başkanı Mustafa Yıldız, "Güzel ,rahat sineksiz bir yaz mevsimi için aşağıda sayacağım kuralları önemsemenizi tavsiye edeceğim" diyerek şunları söyledi:

- Sineklerle mücadele de hangi tür sinekle mücadele ettiğinizi tespit etmelisiniz. Temizlik sineklerle mücadele de olmazsa olmaz kurallardan biridir. Evlerde ve de iş yerlerinde sinekliklere önem vermek. Sinek yakalayan ürünler kullanmak yada sinek tuzakları kullanmak sineklerle mücadele seçeklerinden biridir. Bu yöntemlerin dışında başka yöntemler de var mı derseniz tabii ki vardır. Kimyasal yöntemler tabir ettiğimiz marketlerde satılan ilaçlar ya da sineklerin sevmediği ortamlar oluşturulabilinir. 

- Güzel ,rahat bir yaz mevsimi için yukarıda saydığım sineklerle mücadele yöntemlerine hayatınızda yer vermenizi tavsiye ederim. Bu sayede gerek kendimiz gerekse beslemiş olduğumuz evcil hayvanları sineklerden kaynaklanan hastalıklara karşı etkin tedbirler almış oluruz. Şu an dünyayı kasıp kavuran corona pandemisinde sineklerin insanlara virüsü bulaştırıcı yönü var mı? Evet,  araştırmacılar karasineklerin COVID-19'a neden olan virüsü taşıyabildiğini buldular.

- Sinekler, virüse maruz kaldıktan sonra virüsü 24 saate kadar taşıyabilir. Enfeksiyon hastalıkları uzmanları, insanların sineklerden COVID-19 kapma konusunda endişelenmemesi gerektiğini söylüyorlar.