Konu hakkında düşüncelerini dile getiren Başkan Coşkun; “Şehrimizde ve ülkemizde binlerce kanser hastası ilik nakli için bekliyor, bu o kadar basit bir işlem ki, hayatlar sönmesin istiyorum. Senden kanını alıyorlar, test ediyorlar. Ondan sonra birisine uyuyorsa 2-3 gün sana iğne yapıyorlar, kök hücreler kanında toparlanıyor. Kanını alıp, içinden kök hücreleri ayırıp, sana kanını geri veriyorlar. Bu kadarcık bir işlem sonucu bir kişinin hayatı kurtuluyor. İnsanlarımız bu konuda bilinçlenmeli, bağışçı olmayı adet edinmeli. Bütün MÜSİAD üyelerini, gönül verenlerini ve vatandaşlarımızı bekliyoruz” Dedi.

Deniz Volkan ve Tüm Hastalarımıza Şifa Olalım

MÜSİAD Sakarya Başkanı Yaşar Coşkun konuşmasının devamında ise; “Sevgili kardeşimiz Deniz Volkan'ın çok acil olarak bir donöre ihtiyacının olduğu tarafımıza ulaştı. Şimdi ise hep birlikte Deniz kardeşimize bir ışık olmalıyız. Donör olmak isteyen siz kıymetli vatandaşlarımızın en yakın Kızılay noktasına giderek acısız ve çok kısa sürede kan vermelerini istirham ediyoruz. Düşünün, birisinin elinde bir kanser ilacı var. Bu ilacı toplumdan gizlerse nasıl hissederiz? Farkına varın bunun hepimizin kanı lösemiler için ilaç. Sizler de bir adım atın, bu ülkenin vatandaşlarının yarısı bağışçı olsa sadece ülkemize değil, dünyanın geri kalanına yardımcı olmaya başlarız. Kan kanseriyle mücadele eden bu gençlerimize, çocuklarımıza bunu fazla görmeyelim.” Cümlelerine yer verdi.

Kan Kanserinde Çözüm SİZSİNİZ!

Dünya Sağlık Örgütü’nün (WHO) paylaştığı verilere göre, yalnızca 2018 yılında, 18.1 milyon insana kanser teşhisi konulurken, 9.9 milyon kişi kanserden hayatını kaybetti. Sağlık Bakanlığının 2015 yılı verilerinde ise Türkiye’de yılda ortalama 163 bin civarında kanser vakası teşhis ediliyor. Bu da günlük 450 kanser vakası demek oluyor. Ancak çağımızın hastalığı olan kanser 2015 yılından bu yana çok daha arttı. Bu yüzden risk ve tehdit çok daha fazla. Sizler de bağışçı olun, ülkemize ve şehrimize hayat olun.