HALK54.COM/Nurettin ERYILMAZ
Alınan bilgiye göre, 1999 yılında İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü'nde polis memuru olarak göreve başlayan, 45 yaşındaki 3 çocuk babası Sadettin Atalay, İstanbul'daki görevininden sonra Hakkari'ye, ardından 2009 yılında da Sakarya'ya atandı. 

11 yıldır Sakarya İl Emniyet Müdürlüğüne bağlı Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliğinde görevli polis memuru olan Atalay, mide kanserine yakalandı. Uzun süredir mide kanseri hastalığıyla mücadele eden ve İzmit Umuttepe'de tedavi gören Atalay, dün gece saatlerinde fenalaştı. Hastaneye kaldırılan Atalay, burada yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Atalay'ın ölümü ailesi, yakınları ve emniyet teşkilatını yasa boğdu.

EMNİYET'TE TÖREN DÜZENLENDİ
Mide kanserinden hayatını kaybeden 3 çocuk babası 45 yaşındaki polis memuru Sadettin Atalay için saat 10.00'da Sakarya İl Emniyet Müdürlüğü binası önünde tören düzenlendi. Emniyetteki cenaze törenine Sakarya İl Emniyet Müdürü Fatih Kaya, polis teşkilatında beraber görev yaptığı arkadaşları ve Atalay'ın ailesi katıldı. Cenazede Atalay'ın ailesi gözyaşlarını tutumadı.

MEMLEKETİNE DEFNEDİLDİ
Törende Sadettin Atalay'ın özgeçmişi okundu ve dua yapıldı. Yapılan duanın ardından Atalay'ın türk bayrağına sarılı tabutu, Emniyet Müdürü Kaya ve mesai arkadaşları tarafından cenaze aracına kadar omuzlarda taşındı. Atalay'ın naaşı, toprağa verilmek üzere memleketi Sivas'a gönderildi.