Özel Adatıp Hastanesi Radyoloji ve Girişimsel Radyoloji Uzmanı Dr. Ümit İpeksoy tarafından 14 yaşındaki hastaya yapılan tetkikler ve muayene sonrasında; karaciğerde yerleşen, kedi ve köpek gibi hayvanlardan bulaşan, Hidatik kist adı verilen, büyüyebilen ve yayılabilen bir tür kist olduğuna karar verildi.

Hastanın kistinin I. evre ve 6x6x8.5 cm olarak ölçüldüğünü söyleyen Uzm. Dr. Ümit İpeksoy, “Çocuk cerrahisi uzmanımızla beraber yaptığımız değerlendirme sonrası, genç hastamızdaki kistin ameliyatla alınması yerine, Girişimsel Radyoloji tarafından tedavisine karar verdik. Anjio cihazı ve Ultrasonografi rehberliğinde, ciltten yapılan lokal bir anestezi ile kist içerisine girildi, safra yolları ile ilişkisi olmadığı görüldü, kist temizlendi ve hasta tedaviden birkaç saat sonra evine gönderilerek takibe alındı.” dedi.

Uzm. Dr. Ümit İpeksoy, tıpkı bu 14 yaşındaki bu hastada olduğu gibi vücut içerisindeki pek çok kitle, kist, tümör ve abse tedavilerinde, damar tıkanıklıkları ve anevrizma denilen damar balonlaşmalarında, varislerde, doku ve organlardan yapılacak hemen her türlü biyopsilerde Girişimsel Radyoloji ile cerrahi girişimlere gerek kalmadan, tıbbi işlemlerin yapılabildiğini belirtti.