Kaynarca Belediyesi, Kaynarca Halk Eğitim Merkezi, Kaynarca Belediye Tiyatrosu (KABET), yetişkin perspektif kursiyerleri ve drama kursu öğrencileri iş birliğiyle başlatılan "Çocuklar Üşümesin" projesi kapsamında bir araya gelen kadınlar, zorlu kış şartlarında okuyan öğrencilerin yüreklerini ısıtmak için harekete geçti.

İlmek ilmek ördükleri 300 parça bere, atkı ve eldivenleri Diyarbakır'ın Dicle ilçesindeki Koru İlkokulu'na ulaştıran kadınlar ve öğrenciler, büyük mutluluk yaşadı. Kaynarca Halk Eğitim Merkezi kurs hocası Suzan Tufan ise öğrencilerinin ipleri anne ve anneannelere dağıtıp 300 eldiven, kaşkol ve berenin örülmesini sağlayarak büyük duyarlılık örneği sergilediğini ifade etti. Doğudaki çocuklara küçücük bir katkıda bulunmak istediklerini vurgulayan Tufan, "Okula giderken kaşkollarını, berelerini takabiliyorlarsa bizim için büyük mutluluk.
Öğrenci Anne Banu Can ise Dicle'nin çok soğuk ve karlı bir yer olduğunu belirterek, kardeşlerine destek olmak istediklerini kaydetti.

Kaynarca Belediye Başkanı Murat Kefli, kendi çocuklarımıza göstermiş olduğumuz şefkati, ülkemizin her bölgesinde, özellikle doğu bölgelerimizde kışın sert geçmesi hasebiyle, Diyarbakır Dicle İlçesi Koru köyü İlkokuluna, Kaynarca Belediyesinin destekleriyle, Kaynarcalı kadınlarımızın öz verili çalışmasıyla bu projeyi Halk Eğitim ile birlikte gerçekleştirdik. İnş. Allah bu projemiz Ülkemizin doğusunu batısını birleştirecek ve oradaki çocuklarımızın da kış döneminde bir nebze olsun bir katkımız olacak, onlara buradan kadınlarımız anne sevgisini, anne sevgisini çocuklarımızda kardeş sevgisini gönderiyorlar. Diyarbakır Dicle koru Köyü İlkokul öğrencileri aldıkları bere ve atkıları öğretmenleri giydirdi. Öğrenciler Kaynarcalı annelere çok teşekkür ettiler.