Kızılay’ın geleneksel hale gelen Vekâletle Kurban Kesim Kampanyası 2021 yılında da devam ediyor. Ülkemizdeki ve dünyanın dört bir yanındaki ihtiyaç sahiplerini yalnız bırakmayan Kızılay, kurban etlerini de yüzbinlerce mazlumun sofrasına ulaştıracak. Uygulanacak model sayesinde ihtiyaç sahipleri sadece Kurban Bayramı süresince değil, yıl boyu ete kavuşuyor. Kızılay bu yıl, Sudan, Tanzanya, Somali, Senegal, Çad, Nijer, Afganistan, Bangladeş, Endonezya, Pakistan, Azerbaycan, Bosna Hersek, Karadağ, Kuzey Makedonya, Filistin, Irak, KKTC, Suriye, Yemen ve Türkiye olmak üzere toplam 21 ülkede vekâlet sahipleri adına kurban kesecek. Kızılay vekâlet bedellerini ise yurt içi ve yurt dışı için 1050 TL olarak belirledi.

Kızılay’ın “Kurban’da Kızılay Modeli” sayesinde hayırseverler kurban ibadetlerini, amacına ve kuralına uygun olarak yerine getirebilecek. Çağdaş model sayesinde özenle seçilen kurbanlıklar, veteriner hekimler tarafından seçilerek, modern kombinalarda, vekâlet sahiplerinin isimleri okunarak, Kurban Bayramı’nın ilk üç günü kesilecek. İslami şartlara uygun şekilde gerçekleştirilecek kesimlere din görevlileri, veteriner hekimler ve noter de eşlik edecek.

Yurt içi hisselerinden elde edilecek kurban etleri kavurma işleminden sonra, konserve haline getirilecek. Kavurma konserveleri Kızılay şubeleri aracılığıyla yıl boyunca ihtiyaç sahiplerine dağıtılacak. Kavurma konservesinin yanı sıra anlık ve aşevlerinde de dağıtımlar yapılacak.

Kızılay ile iyilik sınır tanımayacak. Hayırseverlerin kurban vekâletleri yurt içinin yanı sıra Türk Kızılay’ın Somali, Senegal, Sudan, Güney Sudan, Pakistan, Afganistan, Endonezya, Bangladeş, Bulgaristan, Bosna Hersek, Suriye, Yemen, Irak ve Filistin bulunan 15 delegasyon ile Kuzey Makedonya’da kesim işlemlerinden hemen sonra ihtiyaç sahiplerine dağıtılacak.

Kızılay Sakarya Başkanı Zahit Tiryaki, "Hayırsever vatandaşlarımız Merkezde ve ilçelerimizde Şubelerimize veya Demokrasi meydanındaki Kızılay ofisine (Katlı Pazar Yeri karşısı) ve ilçelerde açılan Kurban bağış stantlarımıza gelerek, bağış verebilecekleri gibi, 777 28 68 ve 0552 168 18 13 numaralı telefonla aradıkları takdirde evlerinden veya işyerlerinden de bağışlarını makbuz karşılığı nakit veya kredi kartı ile ödemek suretiyle kolayca yapabilecekler. Yine aşağıdaki banka hesap numaralarımıza da “Ad Soyad ve Telefon bilgisi ile birlikte Kurban bedeli” açıklaması ile yatırabilecekler." dedi.

Türkiye Cumhuriyeti Ziraat Bankası

Adapazarı Şubesi

Hesap Adı Sakarya Kızılay Şubesi

Şube Kodu 19

Hesap No 1868-5388

IBAN NO: TR87 0001 0000 1900 0018 68 6853 88

DenizBank

Adapazarı Şubesi

Hesap Adı Sakarya Kızılay Şubesi

Şube Kodu 2010

Hesap No 6752200-351

IBAN NO: TR29 0013 4000 0067 5220 0000 01

Ödemesini kredi kartı aracılığıyla gerçekleştirecek olan vekâlet sahipleri, 4 taksit imkânından da yararlanabilecekler.

Kızılay Sakarya Başkanı Zahit Tiryaki, , "Arefe günü dahil kurban vekaletlerini almak için şube ve temsilcilikler ile stantlarının açık olacağını belirten Başkan TİRYAKİ, önceki yıllarda olduğu gibi yoğun talep nedeniyle kontenjanlarımızın dolarak daha erken kapatabilecekleri uyarısında bulunarak, Vatandaşlarımızdan ricamız son günü beklemeden kurban vekâletini vermeleridir.

Bu vesile ile tüm halkımızın kurban bayramını tebrik ediyor, ülkemizin huzurlu bir bayram geçirmesini temenni ediyorum." dedi.