//Şevval Geçin-Dilan Anahtar//

Saadet Partisi Sakarya eski İl Başkanı Fahrettin Abay, bir süre önce koronavirüse yakalandı ve yaklaşık 10 gündür koronavirüs sebebiyle Sakarya Eğitim ve Araştırma Hastanesinde tedavi altına alındı.

Durumunun ağırlaşması üzerine yoğun bakım ünitesine alınarak entübe edilen Abay, yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetti. Abay'ın vefatı, vefatı ailesini, sevenlerini ve Milli Görüş ve siyaset camiasını yasa boğdu.

Koronavirüs nedeniyle hayatını kaybeden Fahrettin Abay için Adapazarı ilçesi Orhan Camii'de cenaze töreni düzenlendi. Törene, Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce, 22-23. Dönem AK Parti Sakarya Milletvekili Recep Yıldırım, AK Parti Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı ve 25. Dönem AK Parti Sakarya Milletvekili Ali İnci, İYİ Parti İl Başkanı Selçuk Kılıçaslan, Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanı Ecevit Keleş, Saadet Partisi İl Başkanı Hasan Zengin, AK Parti İl Başkanı Yunus Tever, ilçe belediye başkanları,  Büyükşehir eski Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, iş dünyasının önemli isimleri, yakınları ve çok sayıda vatandaş katıldı. 

Orhan Camii'nde cuma namazına müteakip kılınan cenaze namazının ardından Fahrettin Abay, Emirsultan mezarlığında toprağa verildi.