'Ünlü televizyoncu' Jimmy Baker, ABD'de yaşanan maske tartışmasına ilginç bir yorum getirdi.

1970'li ve '80li yıllarda televizyon programları, radyo gibi kitle iletişim araçlarıyla, eşi Tammy Fake Bakker ile birlikte Hristiyanlığı yaymaya çalışmış, milyonlarca dolarlık bir imparatorluğun lideri ve bir pop kültür sembolü haline gelen çift, ilerleyen süreçte dolandırıcılık ve cinsel skandallarla suçlanmıştı.

Evanjelikler ile Cumhuriyetçiler arasında hızla tırmanan maske tartışmalarına bir yorum da televizyon dünyasında 70-80'li yıllar arasında özellikle çok popüler olan eşi Tammy Fake Bakker ile eşcinsel ilişki, eş değiştirme, zimmetine para geçirme, dolandırıcılık gibi suçlarla karşı karşıya kalarak düşüş yaşayan ve 45 yıl hapis cezası alan 'ünlü televizyoncu' Jimmy Baker, ABD'de yaşanan maske tartışmasına ilginç bir yorum getirdi.

Baker, "Tanrı maske takmanızı istemiyor çünkü Tanri insanların yüzünü kendi suretinde yarattı." dedi. Yaptığı bir açıklamada, herhangi bir maske zorunluluğuna karşı meydan okuyacağını, çünkü maskenin insan sesini azaltarak Tanrı'nın dualarını duyamacağını söyledi. 

"Maske takarken nasıl kiliseye gidip dua edebilirsiniz? Tanrı'nın dualarınızı maske aracılığıyla duyabileceğini mi düşünüyorsunuz?" açıklaması yaparken, sosyal medyadan Baker'ın bu açıklamalarına tepki yağdı. 

Baker, 45 yıl hapis cezasına çarptırılmış, temyizlerle cezası 8 yıla indirilmiş, bunun yalnızca 6 yılını hapiste geçirmişti.