HALK54.COM
Bu sene mevsim normallerinin üzerinde seyreden sıcaklıklar ve beklenen yağışların bir türlü yağmaması sonrası Sakarya'nın içmesuyu kaynağı Sapanca Gölü alarm vermeye başladı. Yetkililer içmesuyunu korumak için 'israftan kaçının' uyarısı yaparken, özellikle kuraklıktan çıkılması için büyük bir kar beklentisi var...

Kuraklık nedeniyle kritik seviyelerde seyreden Sapanca Gölü'nün su seviyesi, hafta sonu etkili olan yağmurlar ile 1 santim artarak 30 metre 26 santim seviyesine çıktı. 

SİBİRYA SOĞUKLARI BAŞLIYOR
Hafta sonu yağan yağmurların ardından Sakarya'ya bir müjde de Meteoroloji'den geldi. Meteoroloji Genel Müdürlüğünün açıklamasına göre Sakarya geneli yarından itibaren Sibirya üzerinden gelecek olan soğuk hava dalgasının etkisi altında kalacak.

4 GÜN BOYUNCA KAR YAĞIŞI ETKİLİ OLACAK
Soğuk hava ile birlikte Sakaryalıların aylardır hasret kaldığı kar yağışının da etkili olması bekleniyor. Cuma günü öğleden sonra başlaması beklenen kar yağışı Pazartesi günü akşam saatlerine kadar devam edecek. Sakarya'da yarın ise hava sıcaklıkları 8 derece birden düşecek.

Sakarya'da önümüzdeki 7 gün beklenen hava durumu şu şekilde:

Salı (bugün) sağanak yağışlı en yüksek 18, en düşük 10 derece
Çarşamba kuvvetli sağanak yağışlı en yüksek 10, en düşük 8 derece
Perşembe az yağmurlu en yüksek 4, en düşük 4 derece
Cuma kar yağışlı en yüksek 2, en düşük 0 derece
Cumartesi kar yağışlı en yüksek 2, en düşük -1 derece
Pazar kar yağışlı en yüksek 4, en düşük 2 derece
Pazartesi kar yağışlı en yüksek 5, en düşük 3 derece