Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden aralarında Sakarya'nın da bulunduğu birçok il için hava durumu ve kar yağışı uyarıları yapıldı. 

Geçtiğimiz hafta Sakarya'da etkisini gösteren kar yağışı, şehir genelinde kartpostallık görüntülerin ortaya çıkmasına neden olmuştu. Orta ve uzun vadeli tahmin haritasını resmi internet sitesinden paylaşan Meteoroloji, önümüzdeki hafta itibarı ile karla karışık yağmur ve kar yağışı konusunda yeni uyarılarda bulundu. 

Meteoroloji, çarşamba gününe kadar yurdun Batı bölgelerinde sağanak yağışların etkili olacağını, perşembe günü itibarı ile karla karışık yağmur beklendiğini duyurdu.

İşte, Meteoroloji'nin hava durumu ve Sakarya kar yağışı uyarısının detayları;


PERŞEMBE GÜNÜNE DİKKAT
Meteoroloji'nin orta ve uzun vadeli tahmin haritasına göre, yurdun batı kesimlerinde yeni hafta itibarı ile sağanak yağışlı hava dalgası bekleniyor. Meteoroloji'nin tahmin haritasında, haftaya perşembe günü Sakarya, İstanbul ve Ankara başta olmak üzere yurdun büyük kesiminde karla karışık yağmur ve kar yağışı bekleniyor. Sıcaklıkların gelecek hafta ortasına kadar mevsim normallerinin 3 ila 7 derece üzerinde seyredeceği bildirildi.