1987 yılında Maliye'de memur olarak başlayan Metin Küçükatay, 36 yıllık hizmetin ardından 16 Temmuz 2021 tarihi itibariyle emekliye ayrıldı. 

Aynı zamanda Büro-iş Sendikası Sakarya İl Temsilcisi olan Küçükatay, birlikte çalıştığı tüm mesai arkadaşları ve dostlarından helallik isteyerek, sosyal medya hesabından şu açıklamayı yaptı:

"Sevgili ARKADAŞLARIM  1987 yılında Maliye'de memur olarak başladım ve 16.07.2021 tarihinde büyük bir şevkle, görev yaptığım memuriyetime son vererek Emekli oldum. Maliyete'de 36 yıllık hizmetimde hep dürüst, adaletli, ve devletime hizmet ettim. Bu sürede gerek mesai arkadaşlarımdan ve dostlarımdan kırdığım kişiler varsa haklarını helal etsinler. Bu memuriyetim süresinde ben herkese haklarımı helal ediyorum.   Bundan sonra emekli olarak bu güzel şehirde yaşantıma devam edeceğim.  Bunu duyup arayaysan, telefonda ve sosyal medya üzerinden o güzel ve iyi dilekleriniz için hepinize teşekür ediyorum. Herşey gönlünüzce olsun, sağlıklı, mutlu kalın HOŞÇA KALIN.......!!!!"